Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizvadītās diennakts laikā reģistrēts viens jauns Covid-19 slimnieks

Pēdējās diennakts laikā Latvijā saslimšana ar Covid-19 atklāta vienam cilvēkam, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti kopumā 1982 Covid-19 testi, kas gan ir par 1252 testiem mazāk nekā dienu iepriekš. 

Līdz šim Latvijā kopā veikti 63 102 izmeklējumi, saslimušas 871 personas un 348 izveseļojušās, bet 16 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā neviens Covid-19 slimnieks slimnīcā nav ievietots. Kopā stacionāros ārstējas 34 pacienti - 32 ar vidēji smagu, bet divi ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 96 pacienti.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā vietnē "Twitter" uzsvērusi, ka šīs ir tiešām labas ziņas. "Vieta piesardzīgam optimismam. Noturam šo tendenci trīs brīvajās dienās. Būs laba dāvana Latvijai neatkarības atjaunošanas 30.gadadienā," aicina ministre.

Kā vēstīts, nākamnedēļ valdība plāno sākt pārskatīt ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Ja šajās brīvdienās samazināsies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, valdība varētu diskutēt par 2x2 principa mīkstināšanu, ceturtdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

2x2 princips paredz, ka Covid-19 ierobežošanai kopā var pulcēties līdz divi cilvēki, turklāt cilvēkiem publiskajā telpā jāievēro vismaz divu metru distance.  

Nākamnedēļ, vērtējot ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu, valdība ņems vērā datus par Covid-19 izplatību brīvdienu laikā, tādējādi, novērojot pieaugumu jaunatklāto gadījumu skaitā, ierobežojumi paliks, sacīja ministre.

Trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē Viņķele sacīja, ka Latvijas eksperti un Pasaules veselības organizācijas speciālisti rudenī prognozē Covid-19 otro vilni, vienlaikus ar gripas sezonu. "Vasara mums ir iedota sagatavošanās laikam, lai rudenī mēs būtu pielāgoti sadzīvošanai ar Covid-19 uz ilgāku laiku," sacīja Viņķele. 

Arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis norādījis - ja vasarā varētu būt vērojama situācijas uzlabošanās, tad nākamā ziema pēc lielas daļas zinātnieku paustā varētu būt vēl grūtāka, tāpēc nepieciešami nevis īstermiņa, bet ilgtermiņa risinājumi Covid-19 ierobežošanai.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Vuhans
V
Ķīnā pec pusgada ar virusu arī atrasts viens jauns nēsātājs bet federācija iet vaļā 10 tk dienā
aptauja
a
Cik lielā mērā cilvēki atbalsta savas valdības izvēlēto stratēģiju cīņai ar koronavīrusu? 84% austriešu atbalsta Austrijas valdības rīcību. 74% vāciešu atbalsta savu valdību. 61% britu atbalsta Lielbritānijas valdību. 55% itāļu atbalsta savas valdības rīcību. 38% franču atbalsta Makrona valdības rīcību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas