Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Apstiprina pāvesta vizītes drošības plānu

Valdība otrdien apstiprināja pāvesta Franciska vizītes Aglonā nodrošināšanas un drošības plānu.

Šodien valdībā apstiprinātā plāna īstenošanā būs iesaistītas daudzas valsts un pašvaldības struktūras, piemēram, Militārā policija, Drošības policija, Zemessardze, VSIA Autotransporta direkcija, VAS Latvijas Valsts ceļi, VAS Latvijas gaisa satiksme, kā arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Katrai iesaistītajai pusei būs savi uzdevumi drošības pasākumu īstenošanai, piemēram, PVD veiks to pārtikas uzņēmumu uzraudzību un kontroli, kas nodrošina produktu mazumtirdzniecību un sabiedrisko ēdināšanu svētku laikā Aglonā. Savukārt Veselības inspekcija nodarbosies ar paraugu ņemšanu fizikāli ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem izmeklējumiem dzeramajam ūdenim.

VAS Civilās aviācijas aģentūra noteiks un publicēs gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus helikopteru pacelšanās un nosēšanās vietās.

Jau ziņots, ka valdība jau jūlija sākumā atbalstīja 806 202 eiro piešķiršanu Tieslietu ministrijai (TM), lai tā varētu nodrošināt septembrī gaidāmo pāvesta Franciska vizīti.

Pāvests Francisks Starptautiskajā lidostā Rīga ieradīsies 24.septembrī plkst.8.20, kur plānota oficiāla sagaidīšanas ceremonija. Sagaidīšanas ceremonija notiks arī pie Rīgas pils.

Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas