Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aptauja: Vairums iedzīvotāju uzskata, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli

Vairums Latvijas iedzīvotāju pārliecināti, ka kopumā valdība nerespektē sabiedrības viedokli, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Septembrī iedzīvotājiem tika lūgts izteikt savu attieksmi pret apgalvojumu, ka kopumā valdība respektē sabiedrības viedokli. 80% iedzīvotāju šim apgalvojumam kopumā nepiekrita - 41% tam drīzāk nepiekrita, bet vēl 39% - pilnībā nepiekrita.

Salīdzinoši ar pagājušā gada septembrī veikto aptauju rezultāts kopumā nav mainījies. Arī tad 80% iedzīvotāju nepiekrita minētajam apgalvojumam. Šogad gan par trīs procentpunktiem samazinājies to skaits, kas tam drīzāk nepiekrīt, par trim procentpunktiem palielinoties to skaitam, kas nepiekrīt pilnībā.

Tikmēr 14% uzskata, ka valdība respektē sabiedrības viedokli, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Savukārt 5% iedzīvotāju bija grūtības sniegt konkrētu vērtējumu šajā jautājumā.

Viskategoriskākā attieksme novērota 2009.gadā, kad 57% aptaujāto bija pilnībā pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli. Togad arī mazākais iedzīvotāju īpatsvars - tikai septiņi procenti - uzskatīja, ka valdība kopumā respektē sabiedrības viedokli.

Top komentāri

Tiesu izpildītāji,administratori,OI
T
Latvijā viss pakārtots dažādu varai pietuvinātu mafiju negausībai. Rijīgākās no tām ir OIK, tiesu izpildītāju, maksātnespējas administratoru un pašvaldību vadītāju mafijas
Kuzja un Muris
K
Vēl vairāk to nerespektē pašvaldības.
Pareizaisvirsraksts
P
Kāpēc lai valdība respektētu sabiedrības viedokli, ja tas nav ne redzams, ne dzirdams?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas