Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar 2017.gadu Latvijas Vēstnesis tiks pārveidots par valsts aģentūru

Valdība otrdien pieņēma lēmumu, ka ar 2017.gadu valsts SIA Latvijas Vēstnesis tiks pārveidota par tieslietu ministra pārraudzībā esošu tiešās pārvaldes iestādi - valsts aģentūru Latvijas Vēstnesis.

Sākotnēji pārveide bija plānota no nākamā gada, tomēr ministri vienojās, ka jādod gads laika, lai piemērotos pārmaiņām, un tiks meklēts finansējums 2017.gada valsts budžetā.

Tieslietu ministrija ir konstatējusi, ka valsts kapitālsabiedrības tiesiskais statuss pēc būtības nav atbilstošs oficiālā izdevuma Latvijas Vēstnesis izdevējam, jo saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu publiska persona dibina kapitālsabiedrību komercdarbības veikšanai, savukārt valsts SIA Latvijas Vēstnesis, nodrošinot oficiālo publikāciju un tās informācijas sistematizēšanu, neveic komercdarbību, bet gan valsts pārvaldes uzdevumus.

Papildus tiek norādīts, ka oficiālo publikāciju nodrošināšanai, tiesību aktu sistematizācijai un sistematizētu tiesību aktu bezmaksas pieejamībai, kā arī tiesiskās informācijas nodrošināšanai papildus nepieciešams finansējums 1 300 506 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas