Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Atbildīgajām institūcijām uzdots šonedēļ katrā darbdienā nodrošināt vismaz 1000 cilvēku vakcināciju

Vakcinācijas projekta birojam un attiecīgajām institūcijām ir uzdots šonedēļ katrā darbdienā nodrošināt vismaz 1000 cilvēku vakcināciju pret Covid-19, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vienlaikus ministrs ir uzdevis atbildīgajiem speciālistiem nākt klajā ar skaidru prognozi, kāds ir vakcinācijas temps šai nedēļai. Pašreizējais mērķis ir šīs nedēļas laikā izlietot pagājušajā nedēļā saņemto AstraZeneca vakcīnu kravu 9600 devu apmērā.

Vaicāts par aizvadītājā nedēļas nogalē pieredzēto relatīvi zemo vakcinācijas tempu, ministrs skaidroja, ka tāds tas bijis tāpēc, ka vakcinācija nenotika sociālās aprūpes centros, jo vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji un centru darbinieki nebija strādājuši ar augstu intensitāti.

Tomēr ministrs vērsa uzmanību, ka, piemēram, piektdien vakcinācijas apjomi bijuši labi, līdz ar to zemo tempu problēma ir attiecināma tikai uz nedēļas nogali. Ņemot vērā minēto, ministrs uzsvēra, ka nākotnē centīsies novērst, ka nedēļas nogalēs vakcinācijas jauda ir zema.

Jau ziņots, ka no aizvadītajā piektdienā piegādātajām vakcīnu devām patlaban noliktavā palikusi tikai rezervētā otrā Moderna deva, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta birojā.

No pēdējām piegādēm 11 640 devas uzreiz sadalītas tālākai piegādei. 3770 devas paredzētas ārstniecības personām, bet 7870 devas - sociālās aprūpes centru darbiniekiem un klientiem.

Piektdienas vakarā pēc vakcīnu piegādes kvalitātes apstiprinājuma vakcinācijas loģistikas pakalpojuma sniedzējs paspēja izvadāt dažas piegādes pa Rīgu - kopā uz septiņām vietām. Lielākā daļa tiek izvadāta šodien - pa Latgali, Kurzemi, daļu Vidzemes. Tāpat šodien tiek nodrošināta visu atlikušo vakcīnu piegāde Rīgā - uz 46 vakcinācijas vietām.

Birojā skaidroja, ka uz rītdienu paliek Vidzemei paredzētais atlikums un piegāde Bauskas slimnīcai, ņemot vērā aktuālo vienošanos par piegādēm. Otrdien vakcīnu devas saņems deviņi vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas