Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atcels teju divus mēnešus ilgušo karantīnas režīmu patversmē Zilais Krusts

No ceturtdienas, 21.maija, tiks atcelts Covid-19 izplatības dēļ noteiktais karantīnas režīms evaņģēliski kristīgās draudzes Zilais Krusts vīriešu patversmē Rīgā, paredz veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) izdotais rīkojums.

No pirmdienas patversmi atļāva atstāt personām, par kurām saņemta ārstējošā ārsta atļauja pārtraukt izolāciju vai personai ir beidzies pašizolācijas termiņš. 

Savukārt pārējo patversmē palikušo personu nošķiršanu no citiem klientiem var nodrošināt patversmes atbildīgas personas sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu, bet kontroli var nodrošināt policijas rutīnas izpildes kontroles darbības ietvaros, teikts rīkojumā.

Ņemot vērā minēto, no 21.maija patversmē tiks atcelts karantīnas režīms.

Kā vēstīts, patversmē konstatējot plaša mēroga inficēšanos ar Covid-19, ar veselības ministres 30.marta rīkojumu visiem tās iemītniekiem un arī darbiniekiem tika noteikta karantīna. Kopumā bija zināms par vismaz 31 inficēto minētājā iestādē, kamēr aptuveni 100 cilvēkiem bija noteikta karantīna.

Saistībā ar šiem notikumiem pie patversmes tika uzcelta telts veselo iemītnieku nošķiršanai, tomēr beigās tika nolemts izdalīt iemītniekus pa stāviem, tādējādi nodrošinot nošķirtību starp patversmes klientiem.

4.aprīlī nomira viens no iestādes iemītniekiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests. Mirušais pacients bijis vecumā no 55 līdz 59 gadiem, un viņam bijušas vairākas blakusslimības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas