Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baznīca pārsteigta par Krimuldas novada domes lēmumu ļaut burties

Luterāņu baznīca izsaka nožēlu par Krimuldas novada domes piešķirto atļauju noteiktās dienās burties, kā arī iesaka to nedarīt.Kā sarunā ar aģentūru LETA sacīja Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, baznīca neatbalsta buršanos, jo Dieva vārds to kategoriski neatļauj."Bībelē tas nosaukts par ļaunumu," skaidroja Brūvers.

Spriežot par to, kāpēc bijusi nepieciešamība ļaut burties, Brūvers norādīja, ka buršanās prakse Eiropā pastāvējusi jau sen un mūsdienās vairākās valstīs, piemēram, Vācijā un Anglijā, pastāvot pat raganu un burvju biedrības, kā arī kongresi.Visticamāk, ka cilvēki izvēlas nodarboties ar burvestībām, lai īsā laikā panāktu vēlamo, sprieda bīskaps. "Tas ir kā sportā, kad cilvēki izvēlas iedzert kādas tabletītes, nevis nopietni sportot."Jau vēstīts, ka Krimuldas novada dome nolēmusi turpmāk atļaut sabiedriskās vietās noteiktās dienās novadā burties, kas citos novados netiek atļauts. Šāds lēmums pieņemts, jo Krimuldas novada teritorijā atrodas apdzīvota vieta Ragana, un šogad 16.augustā pirmo reizi novadā tiek rīkots raganu tēmai veltīts pasākums Reģu vakars Raganā.

Top komentāri

Exkristiete
E
Izskatās, ne vieni (pašvaldība) saprot, ko dara, ne otri (baznīcas pārstāvji). Ja pirmajiem tas ir tikai biznesa projekts tūristu piesaistei, tad otrie nopietni dreb par savu biznesu (baznīcu) un to, lai šis bizness neizput un garīgos jautājumos nezinošā tautas daļa turpina klausīties viņu smadzeņu skalošanā un vairot baznīcas (kā organizācijas) peļņu. Buršanās pēc savas būtības ir dabā eksistējošo spēku izmantošana noteiktu mērķu sasniegšanai. Labu vai ļaunu, tas ir katra, kurš ar to nodarbojas, ziņā. Tagad jau kvantu fizika ir pierādījusi, ka viss apkārt eksistējošais ir enerģija, un doma ir enerģija, vārds ir enerģija, un ar noteiktu domu, vārdu, darbību var šo enerģiju pastiprināt un novirzīt noteiktā virzienā, noteiktam mērķim. Cilvēki to ir zinājuši jau sirmā senatnē, bet varas turētājiem un baznīcai tas ir bijis neizdevīgi, tāpēc tos, kuri prata sadarboties, pārvaldīt, pielietot dabā esošos spēkus, pasludināja ārpus likuma, par burvjiem, raganām, dedzināja uz sārta, slepkavoja. Jo viņi ar savām zināšanām bija bīstami valdošās varas pārstāvjiem un baznīcai, kura bija kļuvusi par instrumentu neizglītotās un māņticīgās tautas turēšanai paklausībā un padevībā. Un tāpēc baznīcas pārstāvji arī šobaltdien vēl aktīvi cīnās un paliek traki, kad tikai kaut kur tiek pieminēta buršānās, raganas, šamanisms un citas garīgās prakses, kas cilvēkus padara redzīgus, atvērtus izpratnei par smalkajām garīgajām enerģijām un nevis būt par stulbiem lopiņiem, kuri paši neko nejēdz un nesaprot, tikai akli tic mācītāju stāstītajām pasakām un Bībeles tekstu interpretācijām, kas nereti ir pat ļoti tālu no tā, kas tur (Bībelē) patiešām ir teikts. Un Bībeli vēlams katram pašam lasīt, nevis klausīties, kā pēc sava to interpretē korumpētie, liekulīgie un mantkārīgie melnsvārči.
Diezgan bīstams lēmums
D
Tad jau noteiktās dienās uz minēto pagastu varēs doties visa veida zintnieki un dziednieki , kas dziedinās no visām kaitēm . Vietējie un gastarbeiteri no Rumānijas romu tautības zīlnieki, kas labāk par vietējā kultūras nama pašdarbniekiem uzzīlēs nākotni ( un tā ka klientam maciņā nepaliks ne centa ). ,,Apzīlētie,, un neizdziedinātie pretenzijas iesniegt nevarēs, jo viss būs likumīgi.
superintentants
s
Nu kā var Raganā aizliegt burties? :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas