Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bušs uzgleznojis arī Vīķes-Freibergas portretu

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs, kurš nesen publiskojis savas gleznas, kuras attēloti pasaules valstu līderi, ir uzgleznojis arī eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas portretu.

Kā vēsta ārvalstu masu mediji, Dallasā ir atklāta bijušā ASV prezidenta pirmā gleznu izstāde, kurā ir attēloti pasaules valstu līderi - gan valdību vadītāji, gan arī prezidenti.

Starp gleznām ir arī bijušās Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas portrets. Eksprezidente gleznā attēlota baltā žaketē ar sarkanām rotaslietām.

Izstādes apmeklētāji varēs skatīt arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina, bijušā Itālijas premjera Silvio Berluskoni, bijušā Lielbritānijas premjera Tonija Blēra, Kanādas valdības vadītāja Stefana Hārpera un citu politiķu bildes. Izstādē ir izlikti vairāk nekā 20 esošo un bijušo pasaules līderu portreti.

Izstādi, kurai dots nosaukums "Vadības māksla: Prezidenta personīgā diplomātija", papildinās Buša personīgās mantas, fotogrāfijas un piezīmes.

Buša gleznotie pasaules līderu portreti līdz šim publiski nav bijuši apskatāmi. Tos nav redzējušas arī personas, kas tajos attēlotas. Diena.lv jau vēstīja, ka Bušs uzgleznojis arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu. "Vladmirs ir cilvēks, kurš daudzējādā ziņā redzējis Ameriku kā ienaidnieku. Es, protams, centos kliedēt šo priekšstatu," sacījis Bušs.

Bušs pievērsās gleznošanai pēc aiziešanas no Baltā nama 2009.gada janvārī. Viņš bija ASV prezidents no 2001. līdz 2009.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas