Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Čalovskis ASV tiesā atzīstas Gozi vīrusa izplatīšanā

Tiesāšanai ASV izdotais, smagos kibernoziegumos apsūdzētais Latvijas pilsonis Deniss Čalovskis ASV tiesā piektdien, 4.septembrī, atzinis savu vainu Gozi datorvīrusa izplatīšanā, kā rezultātā tika nodarīti zaudējumi desmitiem miljonu dolāru apmērā, vēsta _Reuters._Čalovskis Manhetenas federālajā tiesā atzinies, ka ticis nolīgts, lai izstrādātu daļu no Gozi vīrusa koda, kas šo datorvīrusu padarīja tik efektīvu.

"Es zināju, ka tas, ko daru, ir prelikumīgi," pauda Čalovskis.Kibernoziegumos apsūdzētais atzinies pēc vienošanās ar prokuratūru. Čalovskis piekritis nepārsūdzēt tiesas spriedumu, ja tas nebūs bargāks par diviem gadiem cietumā.Čalovska advokāts arī nevarēja skaidri pateikt, vai no cietumsoda, ja tādu piespriedīs, tiks atskaitīts laiks, ko aizturētais pavadīja cietumā Latvijā. Advokāts to nosauca par "atvērtu jautājumu".Sprieduma pasludināšana gaidāma šā gada 14.decembrī.Čalovskis saistībā ar Gozi vīrusa lietu tika aizturēts Latvijā 2012.gadā, bet 2015.gada februārī izdots tiesāšanai ASV. Gozi vīruss, kas tika atklāts 2007.gadā, ļāva kibernoziedzniekiem no inficēto datoru lietotājiem zagt internetbanku piekļuves kodus un citu sensitīvu informāciju.2013.gadā, kad ASV varasiestādes aizturētajiem Gozi vīrusa izstrādātājiem uzrādīja apsūdzības, bija inficēti jau vismaz miljons datori - 40 tūkstoši no tiem tieši ASV, turklāt 160 no tiem piederēja kosmosa izpētes aģentūrai NASA.Līdz ar Čalovski Gozi vīrusa krimināllietā apsūdzēti arī Krievijas pilsonis Ņikita Kuzmins un Rumānijas pilsonis Mihaju Paunesku.

Top komentāri

Izraidīt no valsts
I
Daži grib uztaisīt tādu čalovski par ģēniju. Nekāds ģēnijs-skrūvīte kopējā blēžu bandā. Tāds Latvijai nav vajadzīgs. Kas nav uzticams mazās lietās, tas nebūs uzticams arī lielās lietās.
euro
e
Un tādam ir Latvijas pilsonība? Kas to deva? Izraidīt.
Jurij
J
Tam varonim vajadzetu sedet tik ilgi,kamer apmaksas visiem nodaritos zaudejumus,cik firmas ta del nav aizgajusas bankrota ta varona del!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas