Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Čehija izsludina daļēju karantīnu

Centienos apturēt Covid-19 izplatību Čehijā tiks ierobežota cilvēku pārvietošanās, kā arī slēgta liela daļa veikalu un apturēta pakalpojumu sniegšana, pavēstīja amatpersonas. Eiropas Savienības (ES) valstu vidū Čehijā aizvadīto divu nedēļu laikā bijis lielākais jauno koronavīrusa un ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju.

"Valdība ierobežos pārvietošanos un kontaktus ar citiem cilvēkiem, izņēmumi noteikti attiecībā uz došanos uz darbu, pēc pirkumiem un pie ārsta," pavēstīja veselības ministrs Romans Primula, kas arī pats ir epidemiologs.

Darbu varēs turpināt pārtikas un sīkpreču veikali, aptiekas, bet visi pārējie mazumtirdzniecības veikali no ceturtdienas līdz 3.novembrim būs slēgti.

"Pieaugums ir milzīgs, un pasākumiem, ko esam veikuši līdz šim, lai kāpuma līkni apturētu, nav bijis sekmju," žurnālistiem sacīja premjerministrs Andrejs Babišs.

Cīņā ar otro Covid-19 vilni Čehijas valdība jau ir noteikusi masku valkāšanu vairumā sabiedrisko vietu, slēgusi skolas, restorānus, bārus, kinoteātrus, teātrus, muzejus un peldbaseinus.

Slimnīcās var sākt trūkt gultasvietu, sacīja premjers, norādot, ka jau lūdzis palīdzību ārzemēm. "Pie mums ieradīsies aptuveni 28 amerikāņu ārsti," sacīja Babišs.

Valdība arī devusi rīkojumu par 2000 jaunu slimnīcas gultu nodrošināšanu, no kurām dažas tiks izvietotas Prāgas nomalē lauka hospitālī, kas šobrīd tiek būvēts.

Ja trešdien pieņemtie soļi darbosies, pieaugumam vajadzētu apstāties divu trīs nedēļu laikā.

Līdz trešdienai valstī ar 10,7 miljoniem iedzīvotāju reģistrēti teju 194 000 koronavīrusa gadījumu un vairāk nekā 1600 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu.

Otrdien reģistrēts rekorddaudz jaunu Covid-19 gadījumu - 11 984.

Čehija ar pirmo uzliesmojuma vilni pavasarī tika galā salīdzinoši labi, pateicoties savlaicīgi ieviestiem pasākumiem, arī stingra karantīnas režīma ieviešanai.

Vairums ierobežojumu tika atcelti vēl pirms vasaras iestāšanās, bet jauni ierobežojumi tikuši ieviesti samērā gausi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits