Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 Latvijā atklāts vēl 395 cilvēkiem; pieci slimnieki miruši

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 395 jauni Covid-19 slimnieki, bet pieci pacienti, kuriem bija apstiprināta inficēšanās, miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

No aizvadītajā diennaktī mirušajiem pacientiem viena persona ir vecuma grupā no 65 līdz 70 gadiem, viena - no 70 līdz 75 gadiem, vēl viena vecuma grupā no 75 līdz 80 gadiem un divas - no 85 līdz 90 gadiem.

Pagājušajā diennaktī veikti kopumā 6442 Covid-19 testi, savukārt pozitīvo gadījumu īpatsvars ir 6,1%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Stacionāros aizvadītajā diennaktī ievietoti 52 Covid-19 slimnieki, kas ir atkārtots vienā dienā stacionēto skaita rekords. Iepriekš tikpat daudz Covid-19 slimnieku dienas laikā slimnīcās nonāca 9.novembrī. 

Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no slimnīcām izrakstīti 36 Covid-19 pacienti. Līdz ar to šobrīd stacionāros ārstējas 329 Covid-19 slimnieki, no tiem 315 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 14 ar smagu slimības gaitu. 

Šis ir līdz šim lielākais kopumā stacionēto Covid-19 pacientu skaits. Iepriekš augstākais rādītājs bija 13.novembrī, kad slimnīcās bija ievietoti kopumā 318 Covid-19 pacienti. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš norādījusi, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 10 231 personai, bet no Covid-19 izveseļojušies uz 12.novembri bija 1515 cilvēki.

Līdz šim Latvijā miris 121 cilvēks, kuram bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

pievienota 4.-6.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas