Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Daugavpils vicemērs: Valstij būtu jāpalīdz Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcai

Būtu pareizi, ja Krievijas rubļa vērtības krišanās rezultātā grūtībās nonākušajai AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) palīdzētu arī valsts, pārliecināts Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Radionovs.

"Finansiālajās grūtībās nonākušajam uzņēmumam valsts var palīdzēt, īstenojot importa aizvietošanas programmu un izvietojot DLRR, tai skaitā arī VAS Latvijas Dzelzceļš, pasūtījumus. Tāpat jaunu pasūtījumu piesaistei un jaunu noieta tirgu apgūšanai uzņēmumam būtu jādod dažādas papildu iespējas sevi prezentēt. Savukārt atlaišanas gadījumā DLRR darbiniekiem ir jādod iespēja iegūt citu profesiju, tādējādi palielinot viņu iespējas atrast jaunu darbu un nopelnīt iztikas līdzekļus," uzsvēra Radionovs.

Patlaban jautājumi, kas saistīti ar grūtībās nonākušo DLRR, tiek risināti arī Saeimas līmenī, norādīja Daugavpils vicemērs.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) informēja, ka DLRR vadība patlaban dara visu iespējamo, lai saglabātu darba apjomus, noieta tirgus un speciālistus.

Daugavpils mērs atzīmēja, ka savu iespēju robežās uzņēmumam cenšas palīdzēt arī pašvaldība. Viņš pieļāva, ka DLRR varētu būt samazinājušās strādājošo algas. Savukārt informācija par strādājošo masveida atlaišanām uzņēmumā pašvaldībā pagaidām nav ienākusi.

Jau ziņots, ka DLRR darbā ar Krievijas dzelzceļu patlaban nejūt traucējumus, lai gan pakalpojumu izmaksas sakarā ar rubļa devalvāciju kļūst par ekonomiski neizdevīgiem pasūtījumiem. Līdz ar to notiek štatu samazināšana, kas tomēr nav formulējama kā masveida atlaišana, liecina uzņēmuma paziņojums biržai Nasdaq Riga.

Ņemot vērā sadarbības ilggadējo pieredzi, rūpnīcai ir iespēja nodarboties ar pamatdarbības veidu - dīzeļlokomotīvju remontu un to rezerves daļu ražošanu, taču ieņēmumi no darījumiem ar Krievijas uzņēmumiem ievērojami samazinājušies sakarā ar rubļa devalvāciju, norādīts paziņojumā. Tomēr rūpnīca ir spējīga kompensēt ražošanas apjomu kritumu no tradicionālā Krievijas tirgus puses ar līgumiem citos tirgos.

Tāpat ziņojumā teikts, ka masu atlaišanas uzņēmumā nav, tomēr ir plānota darbinieku skaita samazināšana sakarā ar ražošanas apjomu krišanu gada pirmajā ceturksnī.

"Lai palielinātu rūpnīcas darbības ekonomisko efektivitāti, tiks veikta ražošanas reorganizācija, ražošanas procesu optimizācija, kārtējo izdevumu samazināšana, kas var negatīvi ietekmēt personāla skaitu," norādīts paziņojumā.

Ziņojumā arī teikts, ka uzņēmums joprojām aktīvi piedalās starptautiskajās nozares izstādēs, slēdz līgumus un atklāti skaidro cilvēkiem, ka grūtības rūpnīcā ir pārejošas un saistītas ar starptautisko ekonomisko krīzi.

DLRR pēdējos gados investējusi darbgaldu parka atjaunošanā, un infrastruktūrā uzņēmums ieguldījis septiņus miljons eiro. Tikmēr politisko attiecību krīze sākusies brīdi, kad iekārtas jau bijušas iegādātas, bet vēl nav iedarbinātas un nestrādā ar pilnu slodzi, skaidrots ziņojumā.

DLRR 2014.gada deviņos mēnešos strādājusi ar 17,372 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, un tas ir par 15,9% mazāks nekā 2013.gada deviņos mēnešos, liecina konsolidētais finanšu pārskats, kas iesniegts Nasdaq Riga.

Pērn deviņos mēnešos uzņēmums strādāja ar 20,695 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu.

DLRR šī gada deviņos mēnešos cietusi 150 879 eiro konsolidētos zaudējumus pretstatā 2013.gada deviņos mēnešos gūtajai 17 362 eiro konsolidētajai peļņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas