Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
"Izglābiet mūsu planētu. Izglābiet mūsu nākotni!" liecina uzraksts uz protestētāju plakāta

Desmitiem tūkstoši cilvēku Briseles ielās pieprasa efektīvi iegrožot klimata pārmaiņas

Desmitiem tūkstoši cilvēku svētdien izgājuši Briseles ielās, lai dienā, kad Polijā sākas ANO klimata samits, aicinātu politiķus valsts, Eiropas un pasaules līmenī spert iedarbīgākus soļus siltumnīcefekta gāzu izmešu ierobežošanai.

Demonstrācijā, neraugoties uz lietaino un nemīlīgo laiku, piedalījās aptuveni 65 000 cilvēku, aplēsusi Beļģijas policija. Dalībnieku vidū bija arī arī daudzas ģimenes ar bērniem. Rīkotāji norāda, ka tas ir līdz šim brīdim plašākais klimata aizstāvībai veltītais pasākums valstī.

Akcijas dienā sabiedriskais transports Briselē pārvadā pasažierus par brīvu, bet Beļģijas dzelzceļa uzņēmums SNCB pazeminājis biļešu cenas. Vilcieni no citām Beļģijas pilsētām uz Briseli bija pārpildīti.

Kā ziņots, Polijas dienvidos, Katovices pilsētā, svētdien sākas ANO klimata samits, kurā pasaules līderi mēģinās atdzīvināt pirms trim gadiem panākto Parīzes klimata vienošanos, no kuras atkāpušās vairākas valstis, tostarp ASV. Samits turpināsies līdz 14. decembrim.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Tā vien liekas, ka neoliberālisma ideologu zombēšanas kolekcijā tas ir viens no amizantākajiem instrumentiem, sociumu manipulatīvi noskaņojot emocionāli skaistā, bet pilnīgi absurdā virzienā, it kā cilvēks spētu kontrolēt un vadīt procesus Visumā. Tādu absurdu zombēšanas triku pat padomju ideoloģija neizmantoja, nemaz nerunājot par reliģisko ideoloģiju, kurā tādas muļkības arī nav iespējams sastapt. Bet tagad jau "baltajiem" var visu iestāstīt, jo zināšanu vietā rukst "uzskatu plurālisms".
TrollisJT
T
Vai atceraties grandiozās t.s. "pret - kara" demonstrācijas Rietumos? Līdz ko CCCP sabruka, "miera cīnītāju" ielu gājieni acu mirklī apsīka... . No kurienes šiem nāk naudiņa?
re kā
r
Francijā vakar protestēja 136 tūkstoši, bet viņus "Diena" nav pamanījusi. Bloķētie ceļi, veikali, preču noliktavas. Francijas valdība apsver iespēju ieviest kara stāvokli. Parīzē vien policija ir izmantojusi desmit tūkstošus granātu ar asaru gāzi. Iekšlietu ministrs ir saskaitījis, ka Parīzē bija vien 5,5 tūkstoši protestētāju. 10 tūkstoši granātu ar asaru gāzi pret 5,5 tūkstošiem cilvēku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas