Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dziesmu svētku nedēļa pusē: Secinājumi par aizvadītajām dienām

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku nedēļa ir pusē – četru dienu laikā notikuši teju 30 pasākumi, kas bijuši skatītāju kupli apmeklēti. Līdz šim pasākumus redzējuši aptuveni 120 000 skatītāju. Šobrīd Rīgā ieradušies visi Svētku dalībnieki, un tuvākajās dienās notiks Svētku kulminācijas pasākumi – pūtēju dižkoncerts, deju lieluzvedums Māras zeme, Noslēguma koncerts Zvaigžņu ceļā un Sadziedāšanās nakts.

"Katru dienu rīkotāji un dienesti, kas atbild par kārtību un drošību, analizē dienas notikumus, izdara secinājumus un veic nepieciešamos operatīvos uzlabojumus. Tāpēc aicinām dalībniekus ar izpratni izturēties pret notiekošo, kā arī neaizmirst par Svētku kārtības noteikumiem. Viens no lielākajiem organizatoriskajiem izaicinājumiem svētkos ir dalībnieku ēdināšanas sistēmas pārmaiņa - šoreiz dalībnieki pusdienas ēd lielajās Svētku norises vietās: Skonto stadionā, Daugavas stadionā, Mežaparkā un Rīgas centrā. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un pasākumu grafiku, atsevišķos gadījumos dalībniekiem nākas ilgāk uzgaidīt, lai tiktu pie maltītes. Turklāt ikviens – gan organizatori, gan dalībnieki - vēlas svētkus bez nepatīkamiem starpgadījumiem, tostarp veselības problēmām," akcentē Svētku izilddirektore Eva Juhņēviča.

"Savukārt, analizējot koncertu norisi un kvalitāti, varam teikt – mākslinieciskais līmenis ir ļoti augsts, pilnvērtīgi tiek realizētas visas autoru ieceres. Arī dalībnieku atdeve, sagatavotība ir lieliska. Varam teikt milzīgu paldies arī skatītājiem – visi bezmaksas pasākumi ir kupli apmeklēti," turpina Juhņēviča.



"Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas šo svētku laikā dežūrē lielākajās pasākumu norises vietās, tādējādi nodrošinot drošu svētku norisi un nekavējošu ugunsdzēsēju glābēju reaģēšanu ārkārtas situācijās, kā piemēram, ja būtu izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdrošības inspektori regulāri pārbauda tās vietas, kur tiek izmitināti svētku dalībnieki. Aizvadītās svētku dienas VUGD kopumā vērtē kā mierīgas, jo uzraugot ugunsdrošības prasību ievērošanu, būtiski pārkāpumi nav konstatēti, bet nelielās nepilnības tūlītēji novērstas," stāsta VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.

 

"Kārtības un drošības problēmas Dziesmu un deju svētkos līdz šim ir bijušas sīkas, un kopumā noskaņojums un situācija ir vērtējama kā laba. Ievērosim noteikumus, rūpēsimies par sevi un savu līdzcilvēku drošību, būsim saprotoši un iecietīgi," akcentē Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organiz

Top komentāri

Neslāvs
N
Rīga šinīs dienās ir burvīga pilsēta. Šķiet , ka urloīdi pat baidās iznākt uz ielas ...
Šis cirks sūc
Š
Tudalu murgs.Trallalā.Šaize.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas