Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dziesmu un deju svētki apdrošināti par 2 miljoniem eiro

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumu rīkotājs - Latvijas Nacionālais kultūras centrs - ir nodrošinājies pret iespējamiem izdevumiem gadījumā, ja svētku viesi nokļūs kādā nelaimē, proti, svētku rīkotāju civiltiesiskā atbildība ir apdrošināta par diviem miljoniem eiro, otrdien vēstīja LNT rīta ziņu raidījums 900 sekundes.

Apdrošināšana, iespējams, izmaksājusi vairākus tūkstošus eiro, taču šo summu sedzis pats apdrošinātājs, jo izvēlēts kā pasākuma sponsors. Svētku atbalstītājs finanšu sektorā ir Swedbank.

"Lai izpētītu visus piedāvājumus, tika aptaujāti vairāki piedāvājumi un tika izvēlēts pat ne izdevīgākais, bet piemērotākais. Pēc tam gala piedāvājums tika skatīts ļoti cieši sadarbībā ar mums kā rīkotājiem, lai tas precīzi atbilstu mūsu vajadzībām. Līdz ar to mēs uzskatām, ka izvēlēts un nodrošināts atbilstošākais pakalpojums," saka Dziesmu un deju svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana paredz, ka apdrošinātājs sedz svētku apmeklētājiem dzīvībai vai veselībai nodarīto kaitējumu izdevumus, kas saistīti ar ārstniecību, pārejošu darba nespēju, darba spējas zaudējumu, nāvi. Papildu apdrošinātājs ir parūpējies arī par dalībniekiem, apdrošinot to dzīvību un traumas, piemēram, lūzumus, mežģījumus, kur summa vienam apdrošinātajam ir 5000 eiro.

Tomēr jāņem vērā, ka apdrošinātājs nesegs izdevumus, ja notiks saindēšanās ar pārtiku, būs vēlme ārstēt slimības vai labot zobus, aprūpēt iekaisumus vai cīnīties ar hronisku nogurumu.

Latvijas likumdošana nosaka pasākumu obligātu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, taču minimālie limiti noteikti vien nedaudz virs 14 tūkstošiem eiro. Tā kā ne visus lielus pasākumus ir iespējams izkontrolēt, drošības dēļ apdrošinātāji iesaka valdībai apsvērt iespēju pirms desmit gadiem noteiktos minimālos limitus tomēr ievērojami palielināt.

"Tādos pasākumos, kuros [piedalās] vairāk par tūkstoti dalībnieku, minimālam limitam jābūt 100 tūkstoši eiro. Ja kaut kas notiek, lai nav problēmas, ka nekas nav izmaksājams," saka Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Jānis Abāšins.

Apdrošinātājiem nav precīzas statistikas par pasākumiem parakstīto prēmiju apjomu, vienīgi zināms, ka tam ir sezonāls raksturs, jo apdrošināšana pieprasīta vasarā un Ziemassvētkos. Visvairāk atlīdzību tiek izmaksāts par kustamā un nekustamā īpašuma bojājumiem, sabojātu mantu un tehniku, bojātiem auto. Zaudējumu apmēri visbiežāk ir zemi, bet atlīdzības par kaitējumu personai tiek izmaksātas ļoti reti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas