Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiropas Parlamenta vēlēšanās kopumā nobalsojuši 33,51% vēlētāju

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nobalsojuši kopumā 473 084 cilvēki jeb 33,51% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tādējādi 2019.gada EP vēlēšanās piedalījušies procentuāli vairāk vēlētāju nekā 2014.gadā, kad tajās piedalījās 445 225 vēlētāji jeb 30% no balsstiesīgajiem valsts iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notika EP vēlēšanas. Kopumā EP vēlēšanās varēja piedalīties 1 411 955 Latvijas iedzīvotāju.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līdz sestdienas plkst.16 bija nobalsojis kopumā 389 391 vēlētājs jeb 27,58% no kopējā vēlētāju skaita, liecināja Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati par 999 no 1000 vēlēšanu iecirkņiem.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka lielāko atbalstu līdz šim saņēmusi Jaunā Vienotība - ap 26%, par Saskaņu nobalsojuši 17,6% vēlētāju, par nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK - aptuveni 16,2%. Savukārt apvienība Attīstībai/Par! saņēmusi ap 12% vēlētāju atbalstu.

Par partiju Latvijas Krievu savienība nobalsoja 6,4% vēlētāju, par Zaļo un zemnieku savienību - 5,6%, par Latvijas Reģionu apvienību - 5%.

Nav droši zināms, ka EP būs pārstāvētas partijas, kuras ar nelielu balsu pārsvaru pārsniegs 5% barjeru. Tas būs atkarīgs no aprēķina, kas būs jāveic atbilstoši likumā noteiktajai matemātiskajai formulai.

Vēl ir jāsaskaita rezultāti aptuveni 100 vēlēšanu iecirkņos, tostarp vairāk nekā 30 iecirkņos Rīgā.

 

 

 

 

Top komentāri

man patīk
m
kad vajag taisīt šeptes, tad vēlētāji pie vienas vietas, kad vajag tikt pie taisīšanas (ievēlēt) tad vēlētāji tiek visādi cildināti. Paši savārija putru-lai ar paši strebj....
bet
b
Tas nozīmē, ka 68% ir uzspļaut uz Eiropas Parlamentu.
vienkārši
v
Svarīgāks ir tas, kas tiks ievēlēts Lielbritānijā, Itālijā un Francijā. Vai nu tiks ievēlēti tie, kas gribēs mazināt Latvijas suverenitāti, vai arī tie, kas gribēs saglabāt un paplašināt savu valstu (un attiecīgi arī Latvijas) suverenitāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas