Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

EK ierosina tehnoloģiju uzņēmumiem piemērot digitālu nodokli

Eiropas Komisija (EK) trešdien prezentēja ierosinājumus ieviest digitālu nodokli, kas būtu piemērojams ASV tehnoloģiju gigantiem.

Šis nodoklis ir jaunākie Eiropas Savienības (ES) centieni vērsties pret Silīcija ielejas uzņēmumiem un varētu vēl vairāk saasināt tirdzniecības nesaskaņas starp Eiropu un ASV prezidentu Donaldu Trampu.

ES ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī Briselē prezentējis šos ierosinājumus, lai atgūtu vairākus miljardus eiro galvenokārt no ASV uzņēmumiem, kas pārvieto savus ienākumus pa Eiropu, lai maksātu zemākus nodokļus.

"Šis pašreizējais juridiskais vakuums rada nopietnu iztrūkumu mūsu dalībvalstu ienākumos," norāda Moskovisī. "Mēs lēšam, ka šis nodoklis varētu nodrošināt vismaz piecus miljardus eiro gadā, ja tas tiks noteikts 3% apmērā."

Komisārs vienlaikus uzsvēra, ka šis nodoklis nav paredzēts, lai vērstos pret tādiem tehnoloģiju gigantiem kā Google, Apple, Facebook un Amazon vai ASV kopumā.

Paredzētais nodoklis attiektos uz digitālo reklāmu ienākumiem, maksas abonementiem un personīgo datu pārdošanu. Nodoklis galvenokārt tiks piemērots ASV kompānijām, kuru gada apgrozījums pārsniegs 750 miljonus eiro.

Savukārt pasargāti no šī nodokļa būs mazāki Eiropas jaunuzņēmumi, kuri cenšas ar tiem konkurēt.

Top komentāri

Trešdienis
T
EK drīzumā visiem vīriešiem varētu piemērot nodokli par ūdenspistoles nēsāšanu. Arī geji šajā gadījumā nebūtu izņēmums.
Aksels
A
Katram izkakājumam jāpiemēro smakas nodoklis un katrai dienai jāpiemērpo gaismas nodoklis. Ir nu gan tiem ES bezdarbniekiem fantāzija, kā laupīt naudu no civēkiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas