Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Latvijas būvuzņēmums A.C.B. pabeidzis galvenos rekonstrukcijas darbus Palangas lidostā

Septembra sākumā uzsāktā Palangas lidostas lidlauka modernizācija jau ir sasniegusi savu pēdējo posmu: ir pabeigti visi lielākie darbi, nomainīti tūkstošiem kvadrātmetru dažādu lidlauka segumu, atjaunotas citas lidlauka daļas, uzstādītas virszemes notekūdeņu savākšanas sistēmas un pazemes elektroapgādes iekārtas lidmašīnām. Pēc nepieciešamajām pārbaudes procedūrām Palangas lidosta darbību atsāks šo ceturtdien, portālu Diena.lv informēja A.C.B..

Jau iepriekš vēstīts, ka septembra sākumā Palangas lidosta tika slēgta uz 45 dienu ilgu rekonstrukciju, kuras galvenos būvdarbus veic Latvijas būvuzņēmums A.C.B.. Rekonstrukcijas ietvaros ļoti īsā laikā notika lidlauka pacelšanās un nolaišanās ceļa, manevrēšana ceļa un lidaparātu stāvvietu rekonstrukcija, kā arī tika atjaunotas inženiertehniskās un apgaismes sistēmas. Šobrīd ir pabeigts viens no nozīmīgākajiem Palangas lidostas rekonstrukcijas darbiem – gandrīz 2,3 kilometrus garā un 45 metrus plata skrejceļa atjaunošana. Nomainīta ir lielākā daļa augšējā asfalta seguma, bet kopumā noasfaltēti aptuveni 470 tūkstoši kvadrātmetru. A.C.B. speciālisti ir nodrošinājuši veikto darbu testēšanu atbilstoši avio drošības prasībām, lai šonedēļ atklātu lidostu pasažieriem.

Armands Sviķis, Latvijas uzņēmuma A.C.B. operatīvais vadītājs, stāsta, ka skrejceļa asfaltēšanas darbi bijuši vieni no vissvarīgākajiem visā lidostas rekonstrukcijas procesā un tie prasa ievērojamu darba jaudu un precīzu plānošanu. "Šāda mēroga operācija ir rūpīgi jāplāno iepriekš, jo tās tehniskās prasības ir ārkārtīgi stingras un pats process prasa ne tikai zināšanas, bet arī organizētu komandas darbu, kam jābūt veiktam stingri noteiktos termiņos bez kavēšanās. Mēs izvirzām sev visaugstākās kvalitātes prasības, tādēļ mūsu komandā darbojas profesionāļi, kuri ir ieguvuši vislielāko pieredzi lidostu rekonstrukcijas jomā. Pateicoties viņiem, šī projekta daļa tiek īstenota un pabeigta laikā," saka Armands Sviķis.

Uzņēmuma vadītājs atklāj, ka kopumā rekonstrukcijas darbos piedalījās ap 300 būvniecības speciālisti no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas, tai skaitā arī no citiem A.C.B. grupas uzņēmumiem – SIA 8CBR un UAB Transporto infrastruktūros statyba.

Kā norādīja Lietuvas lidostu darbības un infrastruktūras departamenta vadītājs Dainius Čiuplis, atjaunotā lidosta pozitīvi ietekmēs ne tikai pasažierus, bet arī visu Rietumlietuvas reģionu. "Lidostas skrejceļa asfaltēšanas darbs ir izšķirošais Palangas gaisa vārtu rekonstrukcijas punkts, jo tā ir galvenā lidostas infrastruktūras daļa, kura iepriekš bija kritiskā stāvoklī. Pēc seguma nomaiņas šis skrejceļš tiks pielāgots kvalitatīvai, drošai un ātrākai lidmašīnu vadīšanai, kas ik dienu apkalpos lielu apmeklētāju skaitu," skaidro D. Čiuplis.

Rekonstrukcijas darbu pārstāvji informē, ka šodien lidostā notiks simbolisks pasākums ar Lietuvas Republikas Satiksmes ministra Mariusa Skuoda un Latvijas Republikas vēstniecības Lietuvā pārstāvju piedalīšanos, kurā tiks paziņots par atjaunotās Palangas lidostas darbības atsākšanu. Visi lidojumi no 21. oktobra tiks veikti parastajā režīmā, savukārt atlikušie rekonstrukcijas darbi tiks veikti līdz 2021. gada 1. decembrim – procesi notiks esošajā lidostā paralēli tās ikdienišķajai darbībai un to laikā ierastās lidojumu procedūras pasažieriem netiks traucētas.

Kā norādīja Lietuvas lidostu vadītājs Marius Gelžinis, infrastruktūras atjaunošana nodrošinās veiksmīgu lidojumu attīstību piejūras gaisa vārtos. "Mēs pateicamies kolēģiem un partneriem par viņu profesionāli vadīto projektu un operatīvo darbu – Palangas lidosta ir gatava atsākt darbību ar pilnu jaudu. Mēs priecājamies, ka aviācijas atveseļošanās kontekstā Palangas lidosta būs gatava attīstīt gaisa transportu, neuztraucoties par infrastruktūras stāvokli. Mēs nešaubāmies, ka rekonstrukcija dos ilgtermiņa labumu gan Rietumlietuvas reģionam, gan valsts ekonomikai," sacīja M. Gelžinis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas