Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Vairāki desmiti cilvēku piemin Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos

Vairāki desmiti cilvēku ar svecītēm un ziediem pasākumā piemin pirms pieciem gadiem Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos, novēroja aģentūra LETA.

Vairāki pasākumu dalībnieki ieradušies arī ar bērniem. Pie traģēdijā bojāgājušajiem veltītā pieminekļa jau novietotas vairāki desmiti svecīšu, no tām izveidojot ciparu "54".

Pasākumā atrodas gan Valsts policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Jau plkst.16.45 traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, notika pareizticīgo mise bojāgājušo piemiņai un pēc tā sākās oficiālā piemiņas pasākuma daļa, kurā piedalās biedrības Zolitūde 21.11. biedri, traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un cietušie, glābšanas operācijas dalībnieki, valsts un pašvaldības pārstāvji un citi iedzīvotāji.

Piemiņas pasākumu apmeklēja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Rīgas domes pārstāvji, tostarp mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), vicemērs Andris Ameriks (GKR) un Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Tāpat pasākumā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) un VUGD amatpersonas.

Klātesošie uz liela ekrāna varēja noskatīties dokumentālo filmu par notikušo traģēdiju, savukārt pēc tam sekoja klusuma brīdis.

Piemiņas pasākuma laikā līdz plkst.19 skanēs mūzikas skaņdarbi, turpināsies dažādu videomateriālu par traģēdiju demonstrēšana un paralēli tam pasākuma dalībnieki var nolikt svecītes pie sētas, kas ierobežo bijušo lielveikala Maxima teritoriju.

2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam Maxima, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Top komentāri

Ušuks
U
Simtiem tūkstoši neilgi pēc traģēdijas pirzdami skrēja balsot par traģēdijas atbildīgo, kurš čut ne stāvot uz līķiem tai brīdi bauroja "ātri sodīt vainīgos". Baurotājs atkal tika iepirsts Rigas mēra benķī un vainīgie par vienlaidu jumta nesošās konstrukcijas sadalīšanu divas daļās tā īsti ne atrasti ne sodīti.
Neslāvs
N
Ko šeit dara atbildīgais par Zolitūdes nelaimi ūsakovs??? To mēslu ar netīrām dakšām patriekt prom!!!
Scorseze
S
Žēl tos cilvēkus, kuri aizgāja bojā. Pagājuši pieci gadi, kuros faktiski vainīgajai kompānijai valsts uzticējusi būvēt jauno zelta estrādi, jauno teātri un vēl daudzus objektus, bet cietušo aizstāvis saņemot naudu no vainīgā būvnieka ticis gandrīz līdz premjera krēslam:) fantastiska valsts:):):)! Ja kāds palasītu likumus, tad saprastu, ka vainīgs ir ģenerāluzņēmējs, jo tieši viņš ir atbildīgs par visu kas notiek būvlaukumā, viņš ir atbildīgs par notiekošā kontroli un tieši viņš klienta priekšā ir atbildīgs par darba kvalitāti un tieši viņš paraksta visus dokumentus kas saistīti ar pieņēmšanu un kvalitātes pārbaudi, taču neesmu dzirdējis ka rere vadība kaut uz mirkli būtu nonākusi uz apsūdzēto sola:):):) viņi turpina būvēt estrādes un teātrus, tapēc domāju, ka par šo jefiņu brigādi mēs vēl dabūsim dzirdēt:):):) Domāju, ka kompānija, kura būvēja sabrukušo tiltu Itālijā, vairāk nekad un neko vairs nebūvēs, taču pie mums ir citādāk:):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas