Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gobzema atbalstītāji demonstrācijā pieprasīs ārkārtas vēlēšanas

Nākamās nedēļas otrdienā, 22.janvārī, plkst. 10 pie Saeimas paredzēta protesta akcija, kuras viens no mērķiem ir pieprasīt ārkārtas vēlēšanas.

Informācija par protesta akciju atrodama sociālā tīkla Facebook grupā Latvijas tautas demonstrācija, kurā pēdējās nedēļās aktīvi plānota šī pasākuma norise, saskaņojot demonstrācijas laiku, saukļus, atpazīšanās zīmes.

Protesta akcijas mērķis, kas pieteikts Rīgas domē, ir pretošanās partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa veidotajai valdībai. Tāpat plānots protestēt pret Saeimā neievēlētu pilsoņu tiesībām ieņemt ministru amatus, vienlaikus pieprasot ārkārtas vēlēšanas.

Kā "pazīšanās zīmes" protesta dalībnieki izvēlējušies dzeltenas vestes, kas plaši izmantotas protestos Francijā. Pagājušajā nedēļas nogalē dzeltenās un oranžās vestēs protestā bija devušies arī politiķes Tatjanas Ždanokas vadītājs Latvijas Krievu savienības uzrunāti cilvēki.

Minētās Facebook grupas ierakstos aktīvi kritizēts valdības veidošanas process, īpašu atbalstu izsakot partijas KPV LV premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam - grupā iepriekš organizēta arī atbalsta akcija Gobzemam, kas pie Rīgas pils notika decembra sākumā.

Ar aicinājumu doties uz protestu šorīt dalījies arī deputāts Aldis Gobzems (KPV LV). Viņš ierakstā Facebook uzsver, ka JV valdība " jau ir visu laiku nepopulārākā un rada milzīgu vilšanos cilvēkos, jo netiek ievērota tautas griba, kā tam būtu jābūt demokrātiskā valstī". Norādot, ka, viņaprāt, "ar kurnēšanu dīvānos vai interneta komentāros neko panākt nevar," viņš sola iznākt pie viņa atbalstītājiem, kuri būs sanākuši uz protestu. Vienlaikus Gobzems pauda, ka minētā demonstrācija neesot ne viņa, ne viņa partijas organizēts pasākums.

Rīgas domē aģentūrai LETA apstiprināja, ka 22.janvārī plkst. 10 pie Saeimas ir pieteikts pikets. Organizatori plāno, ka pasākumā piedalīsies ap 200 dalībnieku.

 

Top komentāri

interesanti
i
Man tie interfrontieši ar gobzemiešiem noriebušies līdz brošai. Galvenais, ka Dombura raidījumā gobzems noliedza, ka rīkošot ielu protestus. Nemāk ar cieņu zaudēt, nav paškritikas, utt. Gan jau kremļa ķīseļi arī būs pieaicināti: D
Govzemis gaudo, ka
G
NEKO NEVAROT PANĀKT, un ķer muļķus, kas uz viņa sapuvušā sūda uz makšķeres UZĶERSIES. Šim Kremļa aģentam tik viens uzdevums - degradēt valsti, tās tautu un tās valdību, lai tikai pats pie siles tiktu RĪT. Un ēstgrina šai cūkai ir NEREMDINĀMA.
Ilona Kulda
I
Gobzema uzdevums ir ievilkt valdībā Saskaņu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas