Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IeM aicina bērniem pastiprināti skaidrot viedierīču lietošanas bīstamību

Ņemot vērā pēdējā laikā notikušos nelaimes gadījumus, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPLV) aicina jauniešus nelietot mobilo tālruni un austiņas, piedaloties ceļu satiksmē, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.

Tāpat ministrs aicina ģimenēs un skolās pastiprināti pievērst uzmanību izpratnes veicināšanai par satiksmes drošības jautājumiem un runāt ar bērniem par viedierīču lietošanas bīstamību, piedaloties ceļu satiksmē.

"Ir svarīgi runāt ar bērniem un jauniešiem, lai viņi ievēro īpašu piesardzību uz ceļiem, jo īpaši dzelzceļa tuvumā, jo mūzikas klausīšanās austiņās un mobilo telefonu lietošana, šķērsojot pārbrauktuves, var izraisīt letālas sekas. Ir svarīgi, lai bērns, šķērso ceļu tikai tam paredzētās vietās, pirms tam pārliecinoties, vai autobraucējs viņu redz. Katra cilvēka dzīvība ir valsts un iekšlietu ministra prioritāte, tāpēc Iekšlietu ministrija un Valsts policija, organizējot prevencijas pasākumus skolēniem, šim jautājumam pievērsīs īpašu uzmanību," norāda ministrs.

Iekšlietu ministrija atgādina, ka Rīgā 24.janvārī notika negadījums, kad vilciens notrieca jaunieti, kurš šķērsoja dzelzceļa pārbrauktuvi, un, pēc aculiecinieka teiktā, lietoja mobilo tālruni un austiņas.

Arī Valsts policija atgādina autovadītājiem, ka jābūt īpaši uzmanīgiem pie gājēju pārejām, kuras pēkšņi var šķērsot bērni un jaunieši, kuru uzmanību var novērst kādas blakus nodarbes, piemēram, mobilā telefona lietošana.

Lai uzlabotu bērnu drošību, svarīga ir gan bērnu, gan vecāku izglītošana, kur nozīmīga loma ir Valsts policijas preventīvajam darbam. Valsts policija darbinieki pagājušā gadā īstenojuši 2700 preventīvos pasākumus, tajā skaitā 614 preventīvus pasākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, lai mazinātu risku mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - gājējiem un velosipēdistiem - nokļūt ceļu satiksmes negadījumos, kā arī par gaismu atstarojošu elementu diennakts tumšajā laikā lietošanas nozīmi.

Savukārt Iekšlietu ministrija ik gadu rīko informatīvi izglītojošu konkursu Esi drošs - neesi pārdrošs 7.-8.klašu skolēniem, lai nostiprinātu skolēnu pamatzināšanas un veicinātu viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas situācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas