Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IeM iedala 712 000 eiro par būvdarbiem Zolitūdes Maximas nelaimes vietā

Lai segtu izdevumus par ēkas būvkonstrukciju nostiprināšanu, būvgružu un lietisko pierādījumu pārvietošanu, kā arī videonovērošanas aparatūras uzstādīšanu un tās darbības nodrošināšanu Zolitūdes traģēdijas vietā Priedaines ielā 20, valdība no budžeta līdzekļiem neparedzētiem tēriņiem piešķīra Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai 711 531 eiro.

Valdības rīkojums aģentūrai paredzēja tiesības bez iepirkuma procedūras izsludināšanas nostiprināt būvkonstrukcijas, pārvietot būvgružus un nodrošināt apsardzi Zolitūdes traģēdijas vietā, lai nodrošinātu būtisku valsts interešu aizsardzību un notikuma vietas norobežošanu un apsardzi izmeklēšanas interesēs, kā arī neatliekamu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu.

Ar SIA Āboltiņa būvuzņēmums AG tika noslēgts būvdarbu līgums par pagaidu būvkonstrukcijas izbūvi un projektēšanu un par būvdarbiem saistībā ar sākto kriminālprocesu. Tāpat ar SIA Security LV tika noslēgts līgums par videonovērošanas iekārtu uzstādīšanu, bet ar SIA A.K.7 - par krimināllietā izņemto lietisko pierādījumu pārvietošanu uz to glabāšanas vietu.

Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ar SIA Āboltiņa būvuzņēmums AG uzņēmums izpildījis darbus un saņēmis par to samaksu 671 037 eiro. SIA Security LV par videonovērošanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu aģentūra samaksājusi 25 199 eiro, bet papildus 472 eiro samaksāti par videokameru akumulatoriem. Ministrija norādījusi, ka akumulatori bijuši nepieciešami, lai videonovērošanas sistēma tiktu nodrošināta ar elektroenerģiju, jo demontētās ēkas vietā nav pieejami citi elektroenerģijas avoti. Savukārt SIA A.K.7 pakalpojumi saistībā ar lietisko pierādījumu pārvešanu izmaksājuši 14 823 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas