Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izdzīvos gadu, pēc tam slīgs nabadzībā

No nākošā gada situācija būs nedaudz vieglāka nekā tagad, ja pensionāram nāksies atvadīties no laulātā dzīvesbiedra. Papildu citiem uzlabojumiem pensiju sistēmā Saeima lēmusi, ka laulātais vēl gadu saņems pabalstu 50 procentu apmērā no mūžībā aizgājušā dzīvesbiedra pensijas. Par šādu iespēju runāts jau sen, taču arī tagad ātrāk to ieviest neesot iespējams, jo ietekme uz budžetu būs pietiekami liela. Vienlaikus pensionāru vidū valda neizpratne – gadu izdzīvos, bet ko pēc tam?

Top komentāri

:)
:
Vai saņems tos 50% arī tad, ja mirušā pensionāra dzīvesbiedrs (-e) vēl nav pensionārs (-e)? Un ja šāds pensionārs dzīvojis kopā ar brāli vai māsu, vai bērniem, tad viņi kaut ko saņems? Un, ja bērni arī jau pensijas vecumā? To situāciju ir krietni vairāk nekā tā pavirši paskatoties var redzēt. Un no kurienes šim pasākumam ņems naudu, no sociālā budžeta, tādējādi samazinot nākotnē piešķiramās pensijas vai no pamatbudžeta? Izpausties pirms vēlēšanām ir labi, bet vajag tomēr pieņemt pārdomātus likumus.
atcerēsimies uzvārdus
a
Sociālo un darba lietu komisiju, kura virzīja šo "gada pensiju" vada ZZS pārstāve Aija Barča. Drīz būs vēlēšanas, izmetīsim šīs barčas mēslainē!
>:-)
&
Ne tik turīgajiem : , kā plāsteris mironim, bet treknajiem taukmūļiem , tūkstošus ,sev sashēmojušajiem , iespēja ,pat pēc nāves vēl , turpināt apšmaukt Valsti :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas