Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jau piekto gadu Rīgā norisināsies starptautiskā konference Globālās transporta kustības izaicinājumi

Otrdien, 11.septembrī, Rīgā jau piekto gadu norisināsies starptautiskā konference Globālās transporta kustības izaicinājumi, kurā nozares līderi spriedīs par Āzijas un Ziemeļeiropas tranzīta savienojumiem, kā arī nozares tehnoloģiskajiem izaicinājumiem.

Šogad konferencē īpaša uzmanība tiks veltīta Āzijas un Ziemeļeiropas tranzīta savienojumiem un Latvijai kā vadošajam loģistikas mezglam šajā savienojumā. Pieredzē par šo tēmu dalīsies Zviedrijas Dzelzceļu operatoru asociācijas vadītājs Bjorns Vesterbergs (Björn Westerberg) un Ziemeļvalstu transporta un loģistikas partnerības sekretariāta direktors Odgeirs Danielsens (Oddgeir Danielsen). Savukārt pēdējos gados būtiski pieaugošajā sadarbības pieredzē ar Latvijas transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem dalīsies Belintertrans – Transport-Logistics Center ģenerāldirektora pirmais vietnieks Aleksandrs Jančevskis.

Ik gadu aktuāls jautājums ir par tehnoloģiskajiem izaicinājumiem tranzīta un transporta nozarē un kā tie ilgtermiņā ietekmēs nozari. Par šo jautājumu konferencē savas prognozes un novērojumus ieskicēs Lielbritānijas organizācijas TomorrowToday Global līdzdibinātājs, futūrists Dīns van Leuvens (Dean van Leeuwen), ASV dzelzceļa nozares eksperts, patlaban Tieslietu departamenta Pretmonopola nodaļas ekonomisko pētījumu direktors un viesprofesors Kijevas Ekonomikas augstskolā prof. Rasels Pitmans (Prof. Russell Pittman) un Siemens Osakeyhtio pārstāvis Juha Lehtonens (Juha Lehtonen).

Pirmo reizi konference Globālās transporta kustības vīzija tika rīkota pirms četriem gadiem, tiecoties paraudzīties uz nozares attīstību plašāk un ielūkoties vairākus desmitus gadu tālā nākotnē. Šo gadu laikā Rīga un LDz starptautiskā konference ir kļuvusi par nozīmīgu tikšanās vietu transporta un loģistikas nozares ekspertiem un lēmumu pieņēmējiem gan no Eiropas, gan Āzijas valstīm, bet pirmajā konferencē izskanējušās vīzijas un pat fantāzijas par bezpilota transportlīdzekļiem, droniem, kas palīdzēs nogādāt sūtījumus gala adresātiem, un 3D printeriem, kas ļaus izdrukāt saimniecībā vajadzīgas lietas, jau ir kļuvušas par realitāti.

Konference notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Tiešraidei būs iespēja sekot līdzi no plkst.13 Latvijas dzelzceļa mājaslapā. Programma pieejama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas