Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Informatīvā vēstule tiks adresēta 1 388 858 iedzīvotājiem

Jaunnedēļ balsstiesīgie saņems vēstules par dalību EP vēlēšanās

Jaunnedēļ visi balsstiesīgie iedzīvotāji deklarētajā dzīvesvietā saņems vēstuli par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām - to datumu, vēlēšanu iecirkni, tā darba laiku iepriekšējās balsošanas dienās un pašā vēlēšanu dienā, ceturtdien pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdis Arnis Cimdars.

Ierastā prakse paredz sagatavot informatīvās vēstules par vēlēšanām. Pēc Cimdara teiktā, tiek gatavoti paziņojumi 1 388 858 vēlētājiem. Aprēķināts, ka šo vēstuļu kopējais svars būs aptuveni 17 tonnas. Lai nodrukātu tik daudz vēstuļu, nepieciešamas divas diennaktis.

Kādu iemeslu dēļ vēstuli nesaņemot, informācija par vēlēšanu iecirkni noskaidrojama Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes PMLP mājaslapā vai sazvanot CVK uzziņu tālruni. Šī informācija PMLP mājaslapā atrodama jau pašlaik, pavēstīja PMLP pārstāvis Ģirts Pommers. 

EP vēlēšanās vēlētāju uzskaitei lieto vēlētāju sarakstus, un katrs balsstiesīgais pilsonis ir reģistrēts noteiktā vēlēšanu iecirknī, kurā balsot vēlēšanās.

Līdz 7. maijam iecirkni dalībai EP vēlēšanās būs iespējams nomainīt. Informācija par vēlēšanu iecirkņiem ārzemēs būs pieejama no 16. marta. Vēlēšanu iecirkni iespējams nomainīt PMLP mājaslapā sadaļā "Vēlēšanas, tāpat pieteikumu par iecirkņa maiņu var pieteikt iestādēs, kas var mainīt iedzīvotāja deklarētās dzīvesvietu, kā arī Latvijas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā.

Šajās vēlēšanās varēs nobalsot, izmantojot pasi vai personas apliecību. Tiem vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība, EP vēlēšanās nav nepieciešama vēlētāja apliecība, uzsvēra Cimdars.

EP vēlēšanas Latvijā notiks sestdienā, 25. maijā, tāpat no 22. līdz 24. maijam noteiktā laikā būs iespējams nobalsot arī iepriekš.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Kāpēc tas stulbenis vēl te zīmējas?
K
Viņam taču jau sen vieta vēstures mēslainē.
Margarēta
M
Kāpēc nevar sākt ar to, ka ir kādas, teiksim, 5 dienas laika, kad visi, kas vēlas, var apstiprināt elektroniski, ka balsos savā iecirknī, bet visi tie, kas labi zina, ka nav un nebūs tai iecirknī, jo nedzīvo deklarētajā adresē, var elektroniski mainīt iecirkni vai pieteikties balsošanai pa pastu. Un tikai tad pārējiem, kas nav veikuši nekādas elektroniskas darbības, sūtīt tās vēstules. Vai tiešām CVK 21. gadsimts vēl nav uzausis un loģiskā domāšana devusies ziemas miegā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas