Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauno Bezvests.lv meklēšanas lietotni līdz šim lejupielādējuši aptuveni 1000 iedzīvotāju

Jauno mobilo cilvēku meklēšanas lietotni Bezvests.lv līdz šim lejupielādējuši aptuveni 1000 iedzīvotāju, šodien preses konferencē pavēstīja lietotnes izstrādātāju SIA Chili labs pārstāvis Vjačeslavs Kreidikovs.

Šodien biedrība Bezvests.lv prezentēja mobilo lietotni, kas izstrādāta ar mērķi informēt par pazudušiem cilvēkiem, kā arī koordinēt pazudušo meklēšanu.

Programmas darbības būtība ir tā, ka, lejupielādējot to savā viedierīcē, ikviens iedzīvotājs var apskatīt to cilvēku sarakstu, kas patlaban izsludināti meklēšanā. Programmā iespējams apskatīt gan pazudušā fotogrāfijas, gan īpašās pazīmes.

"Gandrīz katram telefonam tagad ir GPS, un, ja kādā reģionā pazūd cilvēks, visiem lietotājiem, kas konkrētajā teritorijā izmanto šo lietotni, tiks nosūtīts par to paziņojums ar aicinājumu būt vērīgākiem," skaidroja Kreidikovs.

Katrs lietotājs var izvēlēties rādiusu, par kuru viņš vēlas saņemt informāciju. Piemēram, ja izvēle būs 40 kilometri, tad, ja šajā rādiusā pazudīs kāds cilvēks, lietotājs tiks par to informēts.

Pirmā lietotnes daļa ir informatīva, un tajā pieejams pazudušo personu saraksts, ar kuru ikviens lietotnes izmantotājs var iepazīties jebkurā laikā.

Otra daļa lietotnes ir slēgta un pieejama tikai Bezvests.lv brīvprātīgajiem un glābējiem. Šajā sadaļā var apskatīt līdz šim veikto maršrutu meklēšanas procesā. Tāpat tur var pievienot kādu atrastu, iespējams, pazudušā cilvēka mantu, piemēram, apavus, apģērbus vai somas, ko pēc tam dodas pārbaudīt atbildīgie dienesti.

Tā kā meklētāji bieži vien ir vairāki, šo noieto karti var redzēt arī koordinators, kurš tad var meklētājus nosūtīt uz nostūriem, kur neviens vēl nav bijis, vai vietām, kuras vajag pārmeklēt vēlreiz. Katram meklētājam tiek piešķirta sava krāsa, kas iezīmē tieši viņa noieto maršrutu.

Arī Bezvests.lv dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Faminiskis uzsvēra, ka viens no lielākajiem programmas ieguvumiem ir iespēja redzēt, kuras teritorijas nav pārmeklētas. Tas ļauj cilvēkus sūtīt uz vietām, kur neviens nav bijis, tādā veidā novēršot situāciju, ka pārmeklētas tiek vienas un tās pašas teritorijas.

Līdz šim lietotne izmantota jau 13 reālos cilvēku pazušanas gadījumos, un trijos no tiem tā ir palīdzējusi pazudušo atrast.

Par to, kuras personas ievietot meklējamo sarakstā, lemj Bezvests.lv administrācija.

Programma darba versijā iedzīvotājiem pieejama aptuveni nedēļu, un līdz šim to lejupielādējuši jau vairāk nekā 1000 iedzīvotāju. Plānots, ka nākotnē lietotne darbosies arī Lietuvā un Igaunijā.

Bez maksas to iespējams lejupielādēt gan Apple Appstore, gan Google Play Store.

Biedrība Bezvests.lv darbojas jau deviņus gadus un patlaban tajā ir 180 brīvprātīgo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas