Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš neizslēdz iespēju papildu ierobežojumu noteikšanai izglītības iestādēs

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neizslēdz iespēju diskusijai par papildu ierobežojumu noteikšanu izglītības iestādēs, lai mazinātu Covid-19 izplatību, izriet no premjera sacītā pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes.

Kariņš šodien pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem uzsvēra, ka Covid-19 statistika nav iepriecinoša, jo aug pozitīvo testu īpatsvars, kas nozīmējot, ka slimība ir plaši izplatījusies un izplatās.

"Valdība ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju, lai aizsargātu cilvēku dzīvības. Aicinu pēc iespējas atlikt ciemošanos, tikšanās, ja tas nav pilnīgi nepieciešami. Jo vairāk ierobežosim tiešo kontaktu skaitu, jo lielāka iespēja lauzt transmisijas ķēdi," mudināja premjers.

Jautāts, vai valdība plāno ieviest papildu ierobežojumus, Kariņš pavēstīja, ka rīt, 17.novembrī, valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tiks uzklausīti speciālistu viedokļi par epidemioloģisko situāciju valstī, testēšanu, ģimenes ārstu prakšu noslodzi, saslimstības tendencēm un "vājajām vietām".

"Esam dzirdējuši, ka pagājušajā nedēļā vairāk nekā puse gadījumu bija nezināmas izcelsmes, bet no zināmajiem - mājsaimniecības, darba vietas, kas bija visu laiku. Uzklausīsim un skatīsim, ko un kā varētu tālāk pēc nepieciešamības ierobežot. Domāju, ka viena no tām lietām, ir veselības iestādes. Tāpat joprojām klātienē mācās 1.-6.klase. Ir argumenti par socializēšanos klātienē, bet ir jautājums un risks būt kopā klasē, kur tiešā veidā epidemioloģiski satiekas cik bērni, tik mājsaimniecību," teica politiķis.

Kariņš uzsvēra, ka lēmumi par iespējamajiem papildu ierobežojumiem tiks pieņemti, uzklausot speciālistus. "Uzklausīsim viedokļus un skatīsimies, vai šajā virzienā jāsper soļus. Es gan esmu tas, kurš uzskata, ka jāsper ātrākus soļus, nevis vēlāk jāskrien nopakaļ. Taču pirms lēmuma jāapsver vairāki aspekti. Iespējams, būs vēl kādi ierosinājumi," skaidroja premjers.

Kā ziņots, bērniem vecumā no 10 līdz 14 gadiem pēdējās divās nedēļās novērojams Covid-19 saslimstības pieaugums, pirmdien žurnālistiem paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas