Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Klintone: Baltijas valstis ir kļuvušas par uzticamiem partneriem

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, piektdien Viļņā tiekoties ar Baltijas valstu ārlietu ministriem, novēlējusi, lai izaicinājumi sāktās Saeimas atlaišanas procedūras dēļ Latvijas sabiedrībai palīdzētu sasniegt jaunu demokrātijas kvalitāti.Pēc sarunas ar Latvijas ārlietu ministru Ģ.V. Kristovski ASV valsts sekretāre H.Klintone novēlēja, lai priekšā stāvošie izaicinājumi uzsāktā konstitucionālā procesa rezultātā Latvijas sabiedrībai palīdzētu sasniegt jaunu demokrātijas kvalitāti.

"Šodien, kad ASV svin Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas gadadienu, mēs izsakām atzinību arī tās milzīgās pārmaiņas, kuras Igaunija, Latvija un Lietuva ir veikusi pēdējo divdesmit gadu laikā. Baltijas valstis kā NATO sabiedrotie un Eiropas Savienības dalībvalstis ir kļuvušas par stipriem un uzticamiem partneriem, kas aizstāv kopīgos demokrātijas principus un vērtības," norādīja H.Klintone.

Pieminot 20.gadskārtu kopš tika atjaunotas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas diplomātiskās attiecības ar Amerikas Savienotajām Valstīm Baltijas valstu ārlietu ministri un ASV valsts sekretāre svinīgas ceremonijas laikā nolika ziedus pie barikāžu piemiņas vietas Viļņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas