Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KNAB sācis 19 pārbaudes par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis jau 19 pārbaudes par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Viena pārbaude saistīta ar iespējamu slēptu aģitāciju sociālajos tīklos. Savukārt septiņas par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai, tostarp par Rīgas domes resursiem.

LETA iepriekš vēstīja par trim KNAB sāktām pārbaudēm saistībā ar iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai pirms vasaras sākumā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

KNAB toreiz gan vērsa uzmanību, ka par konkrēto pārbaužu rezultātiem informāciju nesniegs. Gadījumā, ja šo pārbaužu rezultāti ietekmēs priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegšanu pirms vēlēšanām, tad par biroja pieņemto lēmumu sabiedrība uzzinās nekavējoties.

120 dienu ilgais priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms EP vēlēšanām sākās 26.janvārī.

Šajā laikā partijām atļauts izvietot apmaksātu priekšvēlēšanu aģitāciju tikai pie tiem reklāmas pakalpojumu sniedzējiem, kuri līdz pagājušā gada 27.decembrim ir deklarējuši priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumus.

Lai novērstu negodprātīgu konkurenci starp deputātu kandidātiem, kas ieņem amatus pašvaldībās vai valsts iestādēs, un citiem deputātu kandidātiem, kā arī, lai nepieļautu kāda politiskā spēka reklamēšanu par nodokļu maksātāju naudu, ir aizliegts izmantot administratīvos resursus priekšvēlēšanu aģitācijai.

Partijas un partiju apvienības, kas iesniegušas deputātu kandidātu sarakstu, priekšvēlēšanu izdevumos varēs tērēt līdz 430 221 eiro.

Savukārt viena nesaistīta persona jeb persona, kas aģitē savā vārdā un kas nav saistīta ar partiju un konkrēto kandidātu, priekšvēlēšanu aģitācijai drīkstēs iztērēt 6450 eiro, kas atbilst 15 minimālajām mēnešalgām.

EP vēlēšanas Latvijā notiks maijā, un no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas