Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB saistībā ar Salu tilta rekonstrukciju rosina apsūdzēt astoņas personas; tostarp Brožu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par dažādiem noziegumiem saistībā ar Salu tilta rekonstrukciju rosinājis prokuratūrai apsūdzēt astoņas personas, tostarp bijušo Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonu Uģi Brožu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB rosina bijušo Būvdarbu vadības nodaļas vadītāju Brožu apsūdzēt par dokumentu viltošanu un izmantošanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, tirgošanu ar ietekmi un nepatiesu ziņu norādīšana deklarācijā. LETA jau rakstīja, ka Broža jau ir apsūdzēts patlaban Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā esošajā krimināllietā par dokumentu viltošanu saistībā ar ceļu seguma atjaunošanu Rīga, Krišjāņa Barona ielā.

Starp astoņiem aizdomās turētajiem, kurus tagad rosināts apsūdzēt, ir arī četri toreizējie uzņēmuma LNK Industries darbinieki. Tāpat rosināts apsūdzēt tilta rekonstrukcijā iesaistītu būvuzraugu, projektēšanas vadītāju un būvdarbu vadītāju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no aizdomās turētajiem ir "LNK Industries" valdes loceklis Jevgenijs Locovs. Uzņēmuma pārstāve Inga Domka aģentūrai LETA šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.

Iespējamie pašvaldības budžetam nodarītie zaudējumi ir 302 837 eiro.

Aģentūrai LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šī lieta saistīta ar iepirkumu par Salu tilta kompleksa būvdarbu veikšanu. Līgums paredzēja, ka par 1 818 348 eiro ar pievienotās vērtības nodokli tiks veikta ietvju norobežojošo bloku nomaiņa uz tilta pār Daugavu un Mazo Daugavu, seguma remontdarbi Zaķusalas krastmalas posmam, ratiņu nobrauktuvju un trepju izbūve Zaķusalā, kā arī betona bruģa seguma izbūve uz tilta pār Daugavu, Mazo Daugavu un Zaķusalā.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līgums starp Satiksmes departamentu un LNK Industries tika noslēgts 2015. gada 8. septembrī. Par šo iepirkumu tika saņemtas trīs sūdzības, taču IUB tomēr atļāva šo līgumu noslēgt.

Neminot personu vārdus, KNAB aģentūru LETA informēja, ka KNAB 2. augustā nosūtījis krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret septiņām fiziskām personām un vienu amatpersonu.

Spriežot pēc KNAB infografikas, amatpersona vienojusies ar vienu no fiziskajām personām par iepirkuma norisi. Abas personas pārrunāja, izstrādāja un saskaņoja plānotā iepirkuma nianses, termiņus un realizācijas iespējas atbilstoši šīs privātpersonas pārstāvētā uzņēmuma LNK Industries interesēm.

Tad Rīgas domes Satiksmes departaments izsludināja iepirkumu un iepirkumu komisija par uzvarētāju atzina LNK Industries par kopējo summu 1 818 348 eiro. Darbu izpildes termiņš tika noteikts 14 dienas.

Pēc tam Rīgas domes amatpersona un vairāki aizdomās turētie viltoja dokumentus, lai izvairītos no būvtermiņu pārkāpuma un soda naudas maksāšanas, faktiski darbu izpildot 63 dienās.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

14 dienas - satiksmes ierobežojums
1
14 dienas bija svarīgas pamatdarbam, lai minimizētu satiksmes ierobežojumus, kas arī tika izpildīts. Pārējo darbu laiks bija nebūtisks. Tur svarīgi bija izpildīt darbus kvalitīvi. Tā kā šī ir kārtējā stulbā KNAB lieta.
Neesmu robots
N
20% ar piedalījās?
Tikai
T
neviens nesēdēs - kā parasti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas