Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kolēģi par iespējamo satiksmes ministra amata kandidātu Ozoliņu izsakās atzinīgi

Demisionējušā satiksmes ministra Aivja Roņa padomnieku Kasparu Ozoliņu, kurš minēts kā potenciālais ministra pēctecis, viņa bijušie un esošie kolēģi raksturo kā profesionāli, kurš labi pārzina satiksmes nozari, noskaidroja portāls Diena.lv.

Diena.lv jau rakstīja, ka par jaunu satiksmes ministru vajadzētu vienoties Klāva Olšteina vadītajai neatkarīgo deputātu grupai kopā ar Vienotību, kas abas ir uzņēmušās par ministru politisko atbildību. Saskaņā ar Pietiek.com ziņām, par Ozoliņu, kas saistīts ar "olšteiniešiem", esot vienojušies par Satiksmes ministriju (SM) atbildīgie koalīcijas partneri.

Plašākai sabiedrībai mazpazīstamais Ozoliņš vēl pirms gada bija Valmieras domes Juridiskās nodaļas vadītājs, portālam Diena.lv pastāstīja Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis. Pietiek.com vēsta, ka "olšteinieši" Ozoliņu vēlāk palīdzējuši iecelt dažādos ar SM saistītos amatos. Pērnā gada 1.decembrī Ozoliņš ticis iecelts par satiksmes ministra Roņa juridisko padomnieku, taču jau pēc pāris mēnešiem viņš nonācis starptautiskās lidostas Rīga valdē.  

Boķis portālam Diena.lv atklāja, ka ļoti augstu vērtē Ozoliņu gan cilvēciskā, gan profesionālā ziņā. "Valmieras domē viņš strādāja kā Juridiskās nodaļas vadītājs un pie viņa varēja griezties ar pašvaldībām saistītos jautājumos," sacīja Valmieras mērs. Viņš izsaka nožēlu, ka Ozoliņš pametis Valmieras domi.

Mērs uzskata, ka Ozoliņš būtu piemērots satiksmes ministra amatam, jo labi pārzina un pārvalda šo jomu. "Jādod iespēja jauniem, enerģiskiem, spēcīgiem cilvēkiem. Viņš jau gadu strādā Satiksmes ministrijā un to "drēbi" zina. Nav tā, ka viņš ir paņemts no malas."

Atzinīgus vārdus Ozoliņam velta arī SM parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins, kurš norādīja - kā profesionālis Ozoliņš ir augstu vērtējams. "Viņš ir viens no Aivja Roņa tuvākajiem padomniekiem, kas ir darbojies ar problemātiskākajiem jautājumiem Satiksmes ministrijā, veiksmīgi darbojies saistībā ar lidostas kohēzijas projektu un citiem būtiskākajiem jautājumiem, kas ir bijuši satiksmes nozarē."

"Izglītots un spējīgs," šādus vārdus Ozoliņam velta viņa kolēģis, lidostas Rīga valdes loceklis Agris Balodis, piebilstot, ka lidostas valdē ir pārāk īsu laiku, lai sniegtu plašākus komentārus. Uz jautājumu, vai viņš spēj iedomāties Ozoliņu ministra amatā, Balodis sacīja, ka "Ozoliņa kungs ir korekts, tādā ziņā tas varētu būt iespējams."

Tiesa gan Olšteins uzsvēra, ka pagaidām konkrētas ministru kandidatūras netiekot apspriestas, tāpēc vēlas atturēties no plašākiem vērtējumiem. Tālāki paziņojumi varētu sekot piektdien, kad notiks tikšanās starp premjerministru Valdi Dombrovski un demisionējušo Roni.

Portāls Diena.lv vairākkārt mēģināja sazināties arī ar pašu Ozoliņu, diemžēl viņš uz telefona zvaniem neatbildēja.

Jau vēstīts, ka Ronis nolēmis aiziet no darba valdībā, jo viņam esot dažos jautājumos izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju.

Izskanējis, ka par satiksmes ministru varētu kļūt ar "olšteiniešiem" saistītais Kaspars Ozoliņš, arī nacionālā apvienība atzinusi, ka būtu gatava uzņemties vakanto ministra amatu.

Tikmēr premjers vakar atzina, ka vēl ir pāragri runāt par politisko tirgu saistībā ar vakanto amatu, jo viņam pašam vēl ir jātiekas ar ministru un jāizrunā demisijas detaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas