Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kontrabandas un nelegālās tirdzniecības apkarošanas iniciatīvām pieejami vairāk nekā 80 miljoni eiro

Globālais tabakas izstrādājumu ražotājs Philip Morris International (PMI) izsludinājis projektu konkursu iniciatīvām pret nelegālo tirdzniecību, kontrabandu un organizēto noziedzību. Kopējais pieejamais finansējums PMI IMPACT programmā pārsniedz 80 miljonus eiro, un projektus var pieteikt gan privātas organizācijas, gan valsts un pašvaldību iestādes un institūcijas arī no Latvijas, vēsta kompānija.

No PMI IMPACT finansējuma tiks atbalstīti projekti, kuru mērķis būs vērsts uz nelegālās tirdzniecības un ar to saistīto noziegumu, piemēram, korupcijas, naudas atmazgāšanas un organizēto noziedzīgo tīklu darbības apkarošanu.

Projektus var īstenot visā pasaulē, taču to aktivitātēm jābūt vērstām uz vismaz vienu vai vairākām ģeogrāfiskajām zonām: Austrumeiropu, Tuvajiem Austrumiem, Ziemeļāfriku, Trīs robežu zonu Dienvidamerikā, Centrālameriku, Dienvidameriku un Dienvidaustrumāziju. Projektu iesniedzēji no Latvijas var pieteikt iniciatīvas dažādām pārrobežu sadarbības programmām, kā partnerus piesaistot organizācijas vai iestādes no, piemēram, Krievijas vai Baltkrievijas.

Projektu otrajā kārtā tiks atbalstītas:

  • pētījumu programmas, lai uzlabotu zināšanas par nelikumīgu tirdzniecību un ar to saistītiem noziegumiem, palīdzot labāk izprast visus problēmas aspektus un izstrādāt risinājumus;
  • izglītības iniciatīvas, lai uzlabotu valsts un privātā sektora spējas efektīvi apkarot nelikumīgu tirdzniecību un palielināt starpnozaru sadarbību;
  • pasākumi, lai palielinātu sabiedrības izpratni jautājumos par nelegālo tirdzniecību, tās negatīvo ietekmi, kā arī par veidiem, kā to novērst;
  • tehnoloģisko risinājumu izstrāde, aprīkojuma un iekārtu iegāde, lai sekmētu tiesībsargājošo institūciju kapacitāti.

Iesniegto projektu izvērtēšanu veiks PMI ekspertu padome un izvērtēšanas process norisināsies vairākās kārtās. Pretendentam līdz šā gada 15. novembrim ir jāiesniedz atbilstības apliecinājums un projekta idejas izklāsts, ko izvērtēs eksperti un labākie no projektu pieteikumiem tiks izvirzīti nākamajai kārtai ar aicinājumu sagatavot detalizētu projekta pieteikumu, ko izvērtēs ekspertu padome un lems par finansējuma piešķiršanu. Visa informācija par PMI IMPACT programmu un projektu pieteikšanu pieejama šeit: https://www.pmi-impact.com/.

Pirmajā projektu kārtā tika atbalstīti 32 projekti par kopumā 28 miljoniem ASV dolāru (23,81 miljoniem eiro) dažādiem izpētes, tehnisko risinājumu izstrādes, aprīkojuma un tehnoloģiju iegādes, iestāžu kapacitātes un zināšanu, sabiedrības izglītības, kā arī pārrobežu sadarbības veicināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas