Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts: Burgeru bizness Latvijā vēl nav pārēdies

Lai gan Latvijas vadošie "burgeru" tirgotāji McDonald's un Hesburger atzīst, ka konkurenci izjūt, vienlaikus apgalvo, ka Latvijā vēl ir iespēja izplesties, trešdien ziņo laikraksts Dienas Bizness (db.lv).

Divi lielākie ātrās ēdināšanas tīkli Latvijā – McDonald's un Hesburger – DB norāda, ka konkurence ir jūtama, tomēr tā ir pozitīva, jo liek uzņēmumiem attīstīties. Restorānu ķēde Hesburger mūsu valstī šogad bijusi ļoti aktīva. Ieguldot miljonu eiro, jūnijā atvērts restorāns Rīgā, Katoļu ielā. Tas bija arī pirmais Hesburger restorāns, kas papildināts ar inovāciju – digitāliem reklāmas displejiem, kur var redzēt gan cenrādi, gan akcijas piedāvājumus un dažādus video. Šomēnes atklāts nākamais restorāns Krasta ielā.

Hesburger izpilddirektors Kari Salmela laikrakstam norāda, ka Somijā restorānu atvērt esot vieglāk kā Latvijā - pie mums process ir lēnāks, nepieciešams ilgāks laiks, lai iegūtu vajadzīgās atļaujas. 

"Ja salīdzinām ar pārējo Baltiju, Latvijas tirgus mūsu uzņēmumam ir vadošais. Šeit McDonald's restorānu ir vairāk. Pēdējais atvērtais Ulmaņa gatvē ir ļoti labi apmeklēts, domāju, ka esam tam izvēlējušies labu dislokācijas vietu ļoti intensīvas satiksmes tuvumā," laikrakstam stāsta McDonald's ķēdi pārvaldošā uzņēmuma Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia pārstāvis Vladimirs Janevskis.  Tiekot izskatīt iespēja atvērt arī restorānu kādā no Latvijas lielajām pilsētām, neesot izslēgta iespēja atvērt restorānu Daugavpilī vēlreiz. 

Uzņēmēji norāda, ka jāturpina arī cīnīties ar neveselīgās pārtikas tēlu.  

Diena.lv jau vēstīja, ka abi "burgeru milži" grasās piedāvāt viedtālruņu lietotnes.

Savukārt pašmāju zīmols Streetburger laikrakstam norādījis, ka nesalīdzina sevi ar fast food restorāniem, jo burgeri un viss pārējais ēdiens tiek pagatavots uz vietas pēc pieprasījuma, netiek izmantoti arī saldēti produkti. Aleksandrs Vēvers norādīja, ka uzņēmums maksimāli cenšas izmantot vietējo preci, ziemā gan nesanākot Latvijas tomātus dabūt. 

Top komentāri

Finansējums uzņēmumiem
F
Finansējums uzņēmumiem kā atbalsts Latvijas uzņēmējiem. Piesakies mūsu atbalsta programmam un paātrini uzņēmuma izaugsmi http://www.cityfinances.lv
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas