Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laikraksts: Kārtējais cirtiens Latvijas nerezidentu banku sektoram

Nauda atmazgāšanas gadījumu dēļ nerezidentu banku sektors Latvijā jau iepriekš tika vērtēts ar pamatīgu piesardzību, un tagad Deutsche Bank daļai banku gatavojas pārtraukt dolāru maksājumus, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (db.lv). 

Kau gan aģentūra Bloomberg par Deutsche Bank plāniem pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku ziņoja, atsaucoties no neoficiāliem avotiem, norādītā informācija vismaz pēc banku reakcijas diezgan droši atbilst patiesībai, ziņo laikraksts.

Kau gan to nerezidentu banku pārstāvji, kuras skars lēmums, uzsver, ka būtisku ietekmi uz to darbību tas neatstās, jo kredītiestādes laiku ir paplašinājušas savu korespondentbanku tīklu, Vācijas bankas lēmums tomēr ir kārtējais cirtiens Latvijas nerezidentu banku sektoram, kas jau tā labu laiku ir zem starptautisko institūciju un ārvalstu klientu lupas. Iepriekš atbildīgie par banku sektoru atbildīgie eksperti laikrakstam norādījuši uz risku, ka nerezidentu banku sektoram neuzlabojot savu darbību un klientu kontroles procesus, pastāv iespēja zaudēt ASV dolāru norēķinus vispār.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Pēteris Putniņš skaidro, ka, ja īstenotos ASV draudi par Latvijas banku izslēgšanu no darījumiem ar ASV dolāriem, uzņēmējiem sarežģītos un sadārdzinātos procesi, kas saistīt ar dolāriem.

Laikraksts arī aptaujājis bankas, kuras šis lēmums varētu skart, taču gan ABLV bank, gan Norvik Bank, gan AS Meridian Trade Bank un Bank M2M Europe pārstāvji skaidrojuši, ka tam gatavojās un ka tam nevajadzētu būtiski ietekmēt banku darbību.  

Savukārt SEB bankas pārstāvis Mārtiņš Panke, kura banku šis lēmums neiespaidos, uzskata, ka, lai gan tas var negatīvi ietekmēt Latvijas finanšu sistēmas reputāciju, vācu bankas lēmums var kļūt par pozitīvu impulsu, kas liks uzlabot līdz šim nesakārtotās lietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas