Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijā apstiprināti vēl 188 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 188 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kas ir atkārtots vienas dienas laikā reģistrēto saslimušo skaita rekords, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

188 saslimšanas gadījumi ar Covid-19 tika fiksēti arī 16.oktobrī.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 5312 Covid-19 izmeklējumi, kas ir otrs lielākais veikto testu skaits vienā dienā. 16.oktobrī tika veikti 5332 testi.

SPKC skaidro, ka iespaidīgais rādītājs sasniegts, turpinoties mērķtiecīgai izmeklēšanai jau zināmos uzliesmojumos Daugavpilī, Vecpiebalgā un Rīgā. Detalizētāka informācija par jaunajiem saslimšanas gadījumiem tiks publicēta vēlāk.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 3,5%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopumā saslimšana ar Covid-19 apstiprināta 3797 personām, no kurām 1341 ir izveseļojusies.

Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī ievietoti septiņi jauni pacienti ar Covid-19, bet desmit sasirgušie no tām izrakstīti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Līdz ar to pašlaik stacionāros ārstējas 79 pacienti, no tiem 73 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, savukārt sešiem ir smaga slimības gaita.

Kopš aizvadītās diennakts slimnīcas pametušas kopumā desmit personas, līdz ar to kopumā no stacionāriem izrakstīti 300 pacienti, starp kuriem ir gan mirušie, gan atlabušie.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas