Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijā palielinās stacionēto Covid-19 pacientu skaits un pozitīvo testu īpatsvars

Pirms divām nedēļām pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars Latvijā pieauga par 0,5 procentpunktiem, bet pagājušajā nedēļā - vēl par 1,1 procentpunktu, līdz ar to pašlaik šis rādītājs jau ir sasniedzis 6%, žurnālistiem šodien pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālists atzīmēja, ka turpina pieaugt arī hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits. Ja pirms divām nedēļām tika stacionēti 217 pacienti, tad aizvadītajā nedēļa tas bija jau 281 pacients. "Hospitalizēto pacientu daudzums ir audzis par 30%," uzsvēra SPKC eksperts.

Perevoščikovs atkārtoti lēsa, ka no visiem atklātajiem Covid-19 gadījumiem 15% varētu būt nepieciešama hospitalizācija. "Šī tendence ir diezgan stabila jau vairākas nedēļas," piebilda SPKC eksperts.

Pozitīvā ziņa esot tāda, ka Covid-19 saslimstības pieauguma temps krītas. Patlaban šī pieauguma vidējais rādītājs esot 26%, kas, pēc Perevoščikova sacītā, norāda uz situācijas stabilizēšanos. Oktobra pēdējā nedēļā saslimstības pieaugums bija 19%, kamēr nedēļā pēc tās - 34%, vēstīja epidemiologs.

"Oktobra sākumā un pirmajā pusē pieauguma intensitāte bija daudz izteiktāka - vidēji apmēram par 45% nedēļā," skaidroja epidemiologs. Savukārt maksimālais pieaugums ticis sasniegts nedēļā no 19. līdz 25.oktobrim, kad, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, tika novērots 57% pieaugums.

Aizvadītajā nedēļā kopumā reģistrēti 2452 Covid-19 gadījumi, kas ir par 22,5% vairāk nekā nedēļu iepriekš. Kopumā pagājušajā nedēļā veikti 40 817 Covid-19 testi, kas bijis par 2,6% vairāk nekā nedēļu iepriekš. Aizvadītajā nedēļā vidēji katru dienu veikts 5831 Covid-19 tests.

Epidemiologs norādīja, ka Latvijā Covid-19 saslimstības pieaugums neapsteidz vidējos Eiropas Savienības (ES) rādītājus un tendenci. Patlaban 14 dienu kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs ES ir 603 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr Latvijā šis rādītājs ir aptuveni 230 gadījumi.

Raugoties uz situāciju ES, epidemiologs skaidroja, - kaut gan 22 valstīs ir novērots saslimstības pieaugums, astoņās redzama situācijas stabilizācija un gadījumu skaita samazinājums. Šo valstu vidū ir tās, kas veica stingrus ierobežojošos pasākumus, atzīmēja SPKC eksperts.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 89 Covid-19 gadījumi, savukārt trīs pacienti miruši, liecina SPKC apkopotie dati.

Pēdējās diennakts laikā veikti 2343 Covid-19 testi, bet pozitīvo gadījumu īpatsvars bijis 3,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aizvadītajā diennaktī mirušas trīs personas, kam bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19. Divi mirušie pacienti bijuši vecuma grupā no 85 līdz 90 gadiem, savukārt vēl viens no 75 līdz 80 gadiem. Līdz šim Latvijā miruši 126 cilvēki, kuriem bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 10 636 personām, bet no Covid-19 izveseļojušies līdz 12.novembrim bija 1515 cilvēki.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas