Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija plāno Baltkrievijai bez atlīdzības nodot 127 000 eiro vērtus sensorus

Robežas uzraudzības uzlabošanai Latvija plāno Baltkrievijai bez atlīdzības nodot 127 435 eiro vērtus sensorus.

Par aprīkojuma nodošanu Baltkrievijai nākamnedēļ, 5.novembrī, lems Latvijas valdība.

Iekšlietu ministrija (IeM) skaidro, ka, pamatojoties uz šogad februārī parakstīto granta līgumu starp Starptautiskās migrācijas politikas attīstības centru un Valsts robežsardzi, ir saņemts atbalsts Valsts robežsardzei projekta Robežuzraudzības kvalitātes uzlabošana, veicinot sadarbību realizācijai.

Projekta mērķis ir attīstīt Baltkrievijas Valsts robežu komitejas amatpersonu spējas zaļās robežas novērošanas jomā un stiprināt izpratni par ES standartiem integrētajā robežu pārvaldībā un visaptverošajā sadarbībā.

Lai sekmīgi reformētu robežkontroles sistēmu, Baltkrievijai ir nepieciešamas būtiskas investīcijas un citu valstu pozitīvā pieredze. Baltkrievija ir ieinteresēta Latvijas, kā arī pārējo Baltijas valstu pieredzes apgūšanā. Sniedzot palīdzību Baltkrievijai robežas uzraudzības jomas uzlabošanā, tiek veicināta Baltkrievijas likumsargu profesionālā izaugsme, papildinātas viņu zināšanas, kā arī veicināta izpratne par kopīgām problēmām uz kopīgās valstu robežas un sekmēta pārrobežu sadarbība, norāda IeM.

Atbilstoši projektam piecu Smartdec sensoru komplektu un aprīkojuma iegādes kopējās izmaksas ir 127 435 eiro. Aprīkojumā ietilpst ne tikai sensori, bet arī pārnēsājama komunikācijas ierīce, savienošanas konektors, programmatūra, administratora darbstacija un lielformāta monitors.

Izdevumi tiks segti no minētajam projektam piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un papildu resursi Valsts robežsardzes resursu atjaunošanai nebūs nepieciešami.

 

Top komentāri

ha
h
Lukaša nav muļķis - Lukašam vajag haļavu, nevis politiku !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas