Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija uz Itāliju nosūtīs dezinfekcijas līdzekļus 47 000 eiro vērtībā

Cīņai ar Covid-19 izplatību Latvija uz Itāliju un Sanmarīno nosūtīs dezinfekcijas līdzekļus 47 000 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

"Latvija Itālijai un Sanmarīno dāvina vairāk nekā 11 tonnas dezinfekcijas šķidruma rokām un virsmām, ko ražojusi mūsu pašu industrija. Līdzīga krava paredzēta arī mūsu sabiedrotajai Spānijai. Itālija un Spānija ir atsūtījušas savus karavīrus uz Latviju, un mēs darām ļoti pareizi, šādā veidā sabiedrotajiem izrādot solidaritāti," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Latvija uz Itāliju un Sanmarīno nosūtīs AS Spodrība ražoto dezinfekcijas līdzekļu kravu, kas ietvers 5745 litrus dezinfekcijas līdzekļa rokām un 5645 litrus dezinfekcijas līdzekļa virsmām aptuveni 47 000 eiro vērtībā.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs veica dezinfekcijas līdzekļu iepirkumu, īstenojot Ministru kabineta 23.aprīļa sēdē pieņemto lēmumu par atbalsta sniegšanu Itālijai un Sanmarīno Covid-19 ierobežošanā un seku apkarošanā.

Ministru kabineta lēmums paredz sniegt atbalstu arī Spānijai, nosūtot individuālos aizsarglīdzekļus un dezinfekcijas līdzekļus. Kopējais Latvijas materiālās palīdzības apjoms Itālijai, Sanmarīno un Spānijai plānots līdz 100 000 eiro.

Jau ziņots, ka Itālija un Spānija ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstis. Dalībai kaujas grupā Itālija uz Latviju nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām 160 karavīru sastāvā un Spānija - vairāk nekā 300 karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī bruņoto spēku tehniku, tajā skaitā tankus Leopard, kājnieku kaujas mašīnas Pizarro, atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

Top komentāri

mjā
m
Dezinfekcijas līdzekļus sūta tad, kad epidēmija Itālijā jau ir gandrīz beigusies. Droši vien viņiem savu dezinfekcijas līdzekļu tagad ir vairāk nekā jebkur citur. Beigu beigās Itālijai ir otrā lielākā rūpniecība Eiropā (otrā pēc Vācijas, lielāka par Francijas vai Lielbritānijas rūpniecību).
Ass
A
Par ko raksts?Par novēlotas "palīdzības" sniegšanu vai par svešas armijas atrašanos Latvijas teritorijā?Cik dezinfekcijas līdzekļu un iestāžu dezinfekciju valdiba ir nodrošinājusi savā zamē?
oskars
o
ko nozime -nosutis! Uzdavinas , vai pardos ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas