Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Onkoloģijas centrā un aprūpes centrā Stella Maris atklāts vēl pa vienam Covid-19 slimniekam

Covid-19 slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra Stella Maris darbiniekam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Onkoloģijas centra darbinieks nav no ārstniecības personāla un ikdienā nav strādājis ar pacientiem. Savukārt Stella Maris darbiniece devusies izolācijā uzreiz pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vienai no centra klientēm. Rīgas domes Labklājības departamenta direktora Irēna Kondrāte aģentūrai LETA norādīja, ka kopumā pēc tam, kad Covid-19 atklāts vienai no centra klientēm, pašizolācijā atrodas 11 Stella Maris darbinieki.

Arāja norādīja, ka nakts patversmē Zilais krusts patlaban jaunas saslimšanas nav konstatētas un tur saslimušo skaits ir 29.

Līdz šim Zilā krusta patversmē bija konstatēti 30 saslimšanas gadījumi, taču šodien SPKC saņēma ziņu, ka viens no pacientiem miris. Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas un nāves cēloni varēs noteikt tikai pēc pataloganatoma slēdziena.

Arī Kondrāte norādīja, ka klients bijis "pieklājīgā vecumā" un viņam bijusi "vesela buķete" dažādu slimību. Pacients miris naktī, kad, dodoties uz tualeti, zaudējis samaņu. Mediķi mēģinājuši cietušo reanimēt, taču neveiksmīgi.

"Viena no versijām ir, ka viņam, iespējams, bijis arī insults, taču konkrētu iemeslu zināsim tikai pēc pataloganatoma slēdziena," sacīja Kondrāte. Uz Patoloģijas centru mirušo palīdzējuši nogādāt Valsts policijas darbinieki. 

Pēc Kondrātes teiktā, kopumā patversmē atmosfēra joprojām ir mierīga un valda sapratne, taču problēmas varētu radīt atsevišķi klienti, kuri cieš no atkarībām.

"Diemžēl, esam saņēmuši informāciju, ka ārpusē esošie, tostarp mediju pārstāvji, rīkojas neapdomīgi un apmaiņā pret informāciju piesola viņiem dažādus labumus. Jāsaprot, ka te vairs runa nav par sabiedrības informēšanu, bet gan sensācijas meklēšanu, un tas ir bīstami, jo, ja šie cilvēki dabūs alkoholu, kurš atbildēs par notiekošo?" retoriski vaicāja Kondrāte.

Kopumā viņa gan atzīmēja, ka patversmes darbinieki profesionāli veic savu darbu un lielu atbalstu pašvaldībai sniedzot gan Veselības ministrijas, gan Valsts policijas, gan pašvaldības administrācijas pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas sociālajā aprūpes centrā Stella Maris ar Covid-19 sasirgusi kāda kliente, kura patlaban dzīvo izolētā istabā un viņai tiek nodrošināta aprūpe paaugstinātas drošības apstākļos.

Savukārt LOC Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Tā rezultātā ir slēgta Endokrinoloģijas un Pulmonoloģijas nodaļa un tajās tiek veikta dezinfekcija.

Centrā bija ārstējies viens no patversmes Zilais krusts klientiem, kurš inficējies ar Covid-19. Konkrētais pacients slimnīcā ārstējis kādu citu kaiti, vēl pirms tapa zināms par Covid-19 uzliesmojumu patversmē. Viņam nav bijuši nekādi slimības simptomi un Covid-19 analīzes veiktas tikai pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Pilnīga Karantīna
P
Ir laiks testēt visus iedzīvotājus, nevis tērēt Saeimas ziedu pasūtījumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas