Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Levits: Latviju un Ukrainu vieno ciešas draudzības saites, atbalsts un partnerība

Ukraina var smelties Latvijas reformu īstenošanas pieredzi, tuvojoties eiroatlantiskās integrācijas mērķiem, pēc tikšanās ar Ukrainas Valsts prezidentu Volodimiru Zelenski žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits teica, ka viņš ir ļoti priecīgs Rīgā sveikt Ukrainas prezidentu, uzsverot, ka abas valstis vieno ciešas draudzības saites, atbalsts un partnerība, turklāt valstīm izdevies īstenot aktīvu politisko dialogu un sadarbību ekonomikas, tirdzniecības, izglītības un citās jomās.

Pārrunājot ārpolitikas un drošības jautājumus, Levits apliecināja, ka Latvija stingri atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību, kā arī turpinās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku. "Tas ir viens no Latvijas ārpolitikas stūrakmeņiem, prasot respektēt starptautiskās tiesības," sacīja Levits, piebilstot, ka Latvija stingri iestājas par sankciju politikas pret Krieviju saglabāšanu līdz noteikto vienošanos izpildei.

Levits tāpat akcentēja, ka kontekstā ar Ukrainā notiekošajām reformām kaimiņvalsts var smelties pieredzi no Latvijas, vienlaikus paužot gandarījumu par Ukrainas apņemšanos "šajos grūtajos apstākļos" īstenot reformas, kas sniegtu labumu visiem Ukrainas pilsoņiem, tuvojoties eiroatlantiskās integrācijas mērķiem. Prezidents zināja stāstīt, ka Ukrainas sabiedrībā ievērojami pieaudzis atbalsts eiroatlantiskajai integrācijai. "Acīmredzot, tā ir Ukrainas tautas ģeopolitiskā vēlme," secinājis Levits.

Runājot par Ukrainā īstenoto tiesu varas reformu, Levits akcentēja, ka ir svarīgi, lai pārmaiņas tiktu iedzīvinātas dzīvē un kļūtu par normālu ikdienu. "Latvija to ir veikusi un tagad var dalīties ar piemēru," teica Levits, piebilstot, ka pieredzi Ukraina var smelties no Latvijas arī lauku attīstības, mazo un vidējo uzņēmumu eksportspējas un izglītības jomas reformās.

Levits solīja arī turpmāk Latvijā īstenot rehabilitācijas programmas Ukrainas karavīriem, kuri cietuši nemieru skartajos reģionos.

Prezidents pauda pārliecību, ka Zelenska vizīte stiprinās valstu divpusējās attiecības, politisko dialogu un abpusēji izdevīgu projektu īstenošanu.

Top komentāri

Rasma
R
Ir tiesam jabut stulbam idiotam, debilam kretinam, la Latviju, kura ir visnabadzigaka valsts ES, liktu par piemeru Ukrainai. Kapec Levits nepiemineja to, ka Latvija minimala alga ir 430@€/ menesi, pirms nodoklu nomaksas, ar kuru nav iespejams izdzivot Latvija pie esosas dzives dardzibas, bet prezidenta alga ir 4 500€/menesi, kas ir 10 reizu lielaka par minimalo algu, it ka Latvija prezis stradatu menesi 10 reizes vairak. Vel Levits vareja pastastit ka Latvanija aprekina videjo algu, piemeram, izvelas zagla, korumpanta, cekista delena Rimsevica menesalgu LB, kura ir 13 000€/ menesi un to izdala ar 12 bezdarbiniekiem un tad videja alga Latvija iznak 1000€/ menesi uz galvinas...
Buks
B
Tikšanās noslēgumā Odesas dziesminieki dziedāja veco labo- jevreji, jevreji, krugom odņi jevreji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas