Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līdz gada beigām piešķirs piemaksas mediķiem, kuri ir iesaistīti cīņā ar Covid-19

Valdība lēma līdz gada beigām piešķirt piemaksas mediķiem, kuri ir iesaistīti cīņā ar Covid-19.

Ministri arī pieņēma Veselības ministrijas piedāvāto stratēģiju Covid-19 apkarošanā. Tā paredz četras riska kategorijas, no kurām pirmā ir viszemākā un ceturtā visaugstākā. Šobrīd esam trešajā riska kategorijā, skaidroja Kariņš.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) skaidroja, ka striktāki ierobežojumi, kas ieviesti no šīs pirmdienas, kā arī attālinātās mācības ļauj cerēt, ka varētu izdoties stabilizēt "inficēšanās līkni" un divu trīs nedēļu laikā novērot kritumu.

"Pie negatīvāka attīstības scenārija, beidzoties krāsu zonām, ko paredz stratēģija, valdībai būs jālemj par ārkārtējo situāciju," brīdināja politiķe.

Ministre pauda, ka ierobežojumu efektu uz inficēšanās stabilizāciju varēs redzēt ne agrāk kā divu nedēļu laikā, savukārt slimnīcā ievietoto pacientu skaita samazināšanās notiks ar vēl lielāku laika nobīdi.

"Tāpēc ir svarīgi rīkoties nekavējoties, lai mēs netestētu dabā Latvijas veselības aprūpes izturībspēju, jo Covid-19 dēļ citas slimības neatkāpjas," akcentēja Viņķele.

Epidemioloģisko ierobežojumu efektus uz sabiedrību un tautsaimniecību atkal paredzēts vērtēt īpašā darba grupā, ko vadīs finanšu ministrs, jo, vērojot inficēšanās raksturīgākos gadījumus, secināts, ka darba vietās cilvēki diemžēl dodas strādāt neveseli un daļēji tas ir skaidrojams ar to, ka cilvēki finansiālu iemeslu dēļ nevar doties darba nespējā, teica politiķe, uzsverot, ka šī būs viena no tēmām, ko risināt darba grupā.

Covid-19 ierobežošanas stratēģija balstīta uz maksimāli ilgu klātienes mācīšanos, skaidroja ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas