Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LM: Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis būs 130 eiro

Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis būs 130 eiro un to maksās arī uzņēmumiem, kuri neatbilst kritērijiem, šis Labklājības ministrijas piedāvājums trešdien atbalstīts finanšu ministra Jāņa Reira (JV) darba grupā.

Kā aģentūru LETA informēja labklājības ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš, ieviešot atbalsta apmēra "grīdu", tiktu noteikts, ka pabalsta apmērs nevienam nevarētu būt zemāks par 130 eiro.

Vienlaikus palīdzība būtu paredzēta arī tiem, kam dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta.

Valsts ieņēmumu dienests šādos gadījumos datus pārsūtīs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, kas šiem cilvēkiem izmaksās sociālo pabalstu 130 eiro apmērā, kā arī 50 eiro par katru par apgādībā esošu bērnu, par kuru piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsver, ka koalīcijas partneriem piedāvājusi risinājumus, lai palīdzētu cilvēkiem, kuriem dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta un tiem, kuriem Valsts ieņēmumu dienesta aprēķinātais dīkstāves pabalsts ir vien daži eiro, par ko izdzīvot nav iespējams.

"Vētījot informāciju par aprēķinātajiem dīkstāves pabalstiem, ir redzams, ka izmaksāto summu apmērs nereti ir ļoti mazs, jo par darbiniekiem acīmredzot nav pilnībā maksāti nodokļi," skaidroja ministre.

Tomēr, neskatoties uz to, valsts ārkārtējās situācijas laikā teicas uz efektīvu rīcību, lai palīdzētu ikvienam, kurš nonācis grūtībās, uzsver politiķe, piebilstot, ka "mēs operatīvi piedāvājam jaunus risinājumus, lai neviens cilvēks nepaliktu ārpus palīdzības saņēmēju loka".

Finanšu ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka, balstoties uz VID aprēķiniem par nodarbinātajiem, kuriem līdz šim atteikta dīkstāves pabalsta saņemšana, uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izmaksāto pabalstu 130 eiro apmērā pretendē 6407 darba ņēmēji, tomēr tiek pieņemts, ka turpmāk ik nedēļu to skaits varētu palielināties par 1000.

Plānots, ka priekšlikumi tiks izskatīti 23.aprīļa Ministru kabineta sēdē.

Kā ziņots, valdība meklēs iespējas uzlabot dīkstāves pabalstu sistēmu, šorīt LTV Rīta panorāmā solīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents atzina, ka pašreizējā sistēma nav pilnīga, jo ir uzņēmēji, kas ir nodokļu maksātāji, bet viņi šo atbalstu nesaņem. Šī iemesla dēļ premjeram bijusi garāka saruna ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadību, un VID rīt, 23.aprīlī, valdībā ziņos par dīkstāves pabalstu izmaksām un iemesliem to atteikumiem, lai meklētu iespējas padarīt sistēmu elastīgāku un pilnveidotu to.

Rezultātā mēs kā valsts nāksim vairāk pretim mūsu godprātīgajiem uzņēmējiem, solīja premjers.

Šodien arī Attīstībai/Par! (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts aģentūrai LETA sacīja, ka, ņemot vērā, ka vairākos gadījumos dīkstāves pabalstā saņemtās summas ir absurdi mazas, nepieciešams noteikt minimālo summu, kas izmaksājama dīkstāves pabalstā.

Pievienota 7. rindkopa. 

 

Top komentāri

Zemākā pensija ir 88 euro
Z
Zemākā pensija par 20 nostrādātiem gadiem ir 88 euro, par 30 stāža gadiem - 96 euro. Te par nostrādātu mēnesi būs 130 euro
aa
a
Dzīvību varbūt var arī izvilkt. Taču tai vajadzētu būt arī mācībai, kā cilvēkiem kārtot savu dzīvi turpmāk, ja viņi izdzīvos.
jānis
j
Prieks, kur tu rodies?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas