Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTV paziņo par sadarbības pārtraukšanu ar Ventspils domi

Latvijas Televīzija (LTV) pārtrauks sadarbību ar Ventspils domi, mikroblogošanas vietnē Twitter paziņojis LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

"LTV ir pieņēmusi svarīgu, redakcionāli izsvērtu lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar Ventspils domi," teikts paziņojumā.

Tāpat Belte norāda, ka LTV plāno meklēt alternatīvus finansējuma avotus.

LTV kultūras, izklaides un bērnu satura redaktore Gunta Sloga aģentūrai LETA pastāstīja, ka LTV lēmums pārtraukt sadarbību ar Ventspils domi netika pieņemts balstoties tikai uz viņas publiski pausto iniciatīvu, jo šis jautājums jau iepriekš tika plaši pārrunāts LTV darbinieku vidū. "Mēs esam nonākuši pie viena viedokļa. Negribu, lai tiktu pārspīlēts mans publiskais viedoklis - ka tam ir kāda ietekme uz lēmumu. (..) Kolēģiem bija sasniegts kritiskais punkts," sacīja Sloga.

Taujāta, kā nodoms pārtraukt sadarbību ar Ventspils domi varētu ietekmēt LTV turpmāko darbību, tostarp projektu Latvijas sirdsdziesma, LTV satura redaktore norādīja, ka tiks izskatīti un izvērtēti citi veidi kā piesaistīt finansējumu, lai projektu turpinātu, jo tas skatītāju vidū ir ļoti iecienīts.

Viņa skaidroja, ka līdzīgas situācijas, kāda radusies LTV ar Ventspils domi, pamatā rodas sabiedriskajiem medijiem nepietiekamā finansējuma dēļ. Sloga uzsvēra, ka LTV ir viens no visnabadzīgāk finansētajiem sabiedriskajiem medijiem Eiropā, tādēļ ir nepieciešams meklēt sponsorus un sadarbības iespējas, lai varētu sekmēt medija darbību. "Neviens jau no labas dzīves nemeklē sponsorus," sacīja LTV satura redaktore.

Sloga norādīja, ka ir svarīgi sabiedriskajiem medijiem aiziet no reklāmas tirgus un valstij to kompensēt 100% apmērā. "Tad mūsu darbiniekiem nebūtu jāuztraucas, cik minūtes uz skatuves parādīsies [Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars] Lembergs (Ventspilij un Latvijai)," uzsvēra LTV satura redaktore.

Viņa sacīja, ka atrisinot iepriekšminētās problēmas, LTV darbinieki varētu vairāk resursu veltīt kvalitatīva satura un darba veikšanai.

Kā ziņots, noklausītās Rīdzenes sarunas atklāj, kā oligarhi būvēja savu ietekmi, pakļaujot un kropļojot Latvijas medijus, raksta žurnāls "Ir".

Top komentāri

replika
r
Paldies un visu cieņu LTV! Aizdomīgiem un smagos noziegumos apsūdzētiem personāžiem nav regulāri jārēgojas sabiedriskajā televīzijā. Ja nu vienīgi intervijās no cietuma.
marija
m
Paldies LTV par uzdrikstēšanos,žurnālistiem par drosmi saukt lietas īstajos vārdos.../Kauns tiem,kas par desasgabalu balsoja par lembergiem,trukšņiem un t.t..TAUTA MOSTIES CIŅAI PRET VALSTS IZZADZEJIEM!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas