Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
"Ja man būs kaut mazākā informācija, ka kāds mēģina ietekmēt, tad nekavējoties sekos sankcijas neatkarīgi no tā, kādā amatā viņš ir," saka ministrs

Maksātnespējas lieta met ēnu uz tieslietu ministra biroju

Maksātnespējas jomas sakārtošanu tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) sauc par vienu no sava darba prioritātēm, vienlaikus pastāv aizdomas par interešu konflikta iespējamību paša ministra birojā, kas savukārt rada bažas par tieslietu ministra spēja apkarot ļaunprātīgos maksātnespējas gadījumus, pirmdien ziņo laikraksts Dienas bizness (db.lv).

Iespējamais interešu konflikts ministra iekšējā komandā radies, jo tieslietu ministra biroja vadītājas Līgas Ādamsones meita Aija Lamberte ir Vladimiram Barinovam piederošās SIA Viesnīcas Majori maksātnespējas administratore, ziņo laikraksts.

Jāatgādina, ka tieši šo lietu valstij piederoša AS Reverta un vairākas vadošās Latvijas finanšu institūcijas - Swedbank, SEB banka, Norvik Banka un Danske Bank - savulaik nosauca par vienu no skaļākajiem ļaunprātīgās maksātnespējas gadījumiem.   

"Majori ir klasisks gadījums, kas sastāv no trim komponentēm. Viens ir juridiskās adreses maiņa, lai dabūtu, iespējams, kādu vēlamu labvēlību tiesā, kas apstiprina ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa (ĀTAP) pasākumu plānu, kuru izstrādā parādnieks. Otrs ir tā saucamie fiktīvie kreditori, kas, iespējams, ir arī šajā konkrētajā gadījumā. Trešais, ĀTAP plāna apstiprināšana tiesā, visticamāk, neiedziļinoties, vai plāns ir vai nav reāls, kreditori ir vai nav reāli," norādījis AS Reverta pārstāvis, zvērināts advokāts Andis Pauniņš. Lursoft datu bāzē laikraksts tiešām pamanīja dažas dīvainības, kuras varētu atbilst Revertas pārstāvja tā sauktā "klasiskā gadījuma" pazīmēm. SIA Viesnīca Majori ĀTAP pasākumu plāns ir izstrādāts 2010. gada 10. jūnijā, un tajā pašā datumā ir notikusi uzņēmuma juridiskās adreses maiņa no faktiskās atrašanās vietas Jomas ielā 29, Jūrmalā, uz kādu dzīvokli Ūnijas ielā, Rīgā. Tas, iespējams, darīts, lai panāktu piekritību tieši Vidzemes priekšpilsētas tiesā. 

Savukārt sešas dienas pirms ĀTAP plāna izstrādātājas, par viesnīcas kreditoru ir kļuvusi Panamā reģistrēta ārzonas kompānija Geostar International Capital INC, bet paša ofšora īpašnieki ir reģistrēti Belizā. Pateicoties ārzonas kreditoru balsīm par maksātnespējas administratori tiek iecelta L. Adamsones meita. Reverta pārstāvjiem ir pamats aizdomām, ka ar noslēpumainajiem ārzonas kreditoriem saistīts pats viesnīcas īpašnieks V. Barinovs. 

Laikraksts gan norāda uz dīvainību, ka Reverta pati laikus nav apstrīdējusi, viņuprāt, aizdomīgo kreditoru.

Savukārt administratores māte Līga Ādamsone, kura strādā tieslietu ministra birojā norāda: "Tā kā mana meita ir maksātnespējas administratore, tad apzināti nepiedalos nekādu jautājumu risināšanā, kas skar Maksātnespējas administrāciju."

"Mani neinteresē, kas kuram ir radagabals šajā situācijā. Ja man būs kaut mazākā informācija, ka kāds mēģina ietekmēt, tad nekavējoties sekos sankcijas neatkarīgi no tā, kādā amatā viņš ir," saka ministrs, vienlaikus retoriski jautājot: "Vai jebkuras amatpersonas jebkuram radiniekam ir jāiet prom no amata jebkurā iestādē, kura saistīta ar kādu negatīvu publicitāti?" Dz. Rasnačs saka, "tikpat labi varat pajautāt par kādu advokātu vai notāru, kurš ir radinieks kādam ministrijas darbiniekam."

 

Top komentāri

Ūja
Ū
Cienītais zagšana ir tad kad Jūs nozogat 5EUR vai veikalā polšu. Ja zogat miljonus, tas ir gešeft un cienījamu cilvēku cienījams biznes. Tapēc nejauciet gešeft ar zagšanu.
maksātnespēja
m
ir NA partijas barotne. protams ka tur tikai imitē sakārtošanu. neviens taču pats neatteiksies no naudas
insider
i
vecajam čekistam jau sen laiks doties pensijā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas