Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Marta sākums bijis otrais siltākais novērojumu vēsturē

Marta pirmajā dekādē Latvijā turpinājās pavasarīgi silts un sauss laiks. Ar vidējo gaisa temperatūru +2,8 grādi, kas ir 5,9 grādus virs normas, tā bija otrā siltākā marta pirmā dekāde Latvijas gaisa temperatūras novērojumu vēsturē. Vēl par 0,3 grādiem augstāka ir bijusi 1997.gada marta pirmo 10 dienu gaisa temperatūra, bet visaukstākā marta pirmā dekāde ir bijusi 1987.

gadā, tās vidējā gaisa temperatūra bija -12,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotie dati. Šogad no 1. līdz 7.martam diennakts vidējā gaisa temperatūra pārsniedza  normu par pieciem līdz sešiem grādiem, bet 8.-9.martā par septiņiem grādiem. Dekādes vissiltākā diena bija 10.marts, kad vidējā gaisa temperatūra bija 10 grādus virs normas. Pirmdien maksimālā gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā sasniedza +13...+15 grādus, bet Dobelē un Ogres novada Lielpēčos pat +15,5 grādus. Šī gada 10.marts bija vissiltākais 10.marts Latvijā gan pēc diennakts vidējās, gan pēc diennakts maksimālās gaisa temperatūras.Dekāde bija bagāta ar jauniem maksimālās gaisa temperatūras rekordiem. 3.martā tie tika uzstādīti Pāvilostā un Liepājā, 4.martā – Rēzeknē un Daugavpilī, 7.martā – Kolkā, bet turpmākajās dienās jau daudzviet dažādos Latvijas reģionos.Nokrišņu daudzums aizvadītajā dekādē kopumā Latvijā bija 16% no normas. Nedaudz vairāk – no 60 līdz 75% no normas – bija Kurzemes ziemeļu rajonos, turpretī Austrumlatvijas lielākajā daļā nokrišņu daudzums bija mazāks par 10% no normas. Salacgrīvā, Griškānos un Piedrūjā nokrišņu šajā dekādē nebija vispār.Dienas laikā nokrišņi bija tikai lietus veidā. Naktīs un rīta pusē brīžam izkrita arī slapjš sniegs, tomēr sniega segu tas izveidoja tikai 2.martā Kolkā un Stendē un arī tad tikai uz nepilnu diennakti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas