Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediķu vakcināciju pret Covid-19 turpmāk nodrošinās arī pārējos Latvijas stacionāros

Ārstniecības personu vakcināciju pret Covid-19 turpmāk nodrošinās arī pārējās stacionārajās ārstniecības iestādēs, kā arī tās piešķirs Valsts asinsdonoru centra mediķu vakcinācijai, paredz grozījumi veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojumā Par ārstniecības iestāžu ārstniecības personu, ārstniecības atbalsta personu un darbinieku vakcināciju pret Covid-19.

Rīkojuma grozījumos teikts, ka vakcinācijas pret Covid-19 pilnu kursu (divas devas) atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra apstiprinātajam vakcīnu pasūtījumam jānodrošina arī tām stacionārajām ārstniecības iestādēm, kas līdz šim nebija minētas rīkojuma pielikumā, to ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu, kuras sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī darbinieku, kuri, pildot darba pienākumus, ir iesaistīti Covid-19 pacientu aprūpē, vakcinācijai.

Tāpat vakcīnas jānodrošina Valsts asinsdonoru centram tajā strādājošo ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu vakcinācijai, paredz grozījumi.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa trešdien žurnālistiem atklāja, ka šonedēļ līdz 12 ir audzis to stacionāru skaits, kur notiek ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu vakcinēšana. Sākot ar ceturtdienu, vakcinēšana notiks jau 16 ārstniecības iestādēs.

Pēc Dimiņas paustā, vakcinācijas kabineti rūpīgi plāno procesu un pieraksta katru vakcinēto, lai racionāli izlietotu vakcīnas. SPKC pārstāve arī pateicās mediķiem, kas nodrošina vakcinēšanu, kā arī iestāžu vadītājiem, kas mēģina meklēt risinājumus, lai uzlabotu vakcinācijas procesu.

Rīkojums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis jeb 7.janvārī.

Kā vēstīts, līdz šim rīkojumā bija noteikts, ka vakcīnas saņem kopumā desmit ārstniecības iestādes un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), katrai arī paredzot noteiktu vakcīnu skaitu.

Tās ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīca, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Vidzemes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.  

Aizvadītā dienā pret Covid-19 vakcinētas 845 personas, bet līdz šim kopumā vakcīnu saņēmuši 3803 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 23 400 farmācijas uzņēmuma Pfizer un BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty devas. Tās paredzētas kopumā 11 700 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas. Tādējādi līdz šim vakcinēti 32,5% šo cilvēku, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Pirmās farmācijas uzņēmuma Pfizer un BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty Latvijā tika nogādātas 26.decembra rītā. Pirmajā piegādē Latvija saņēma 9750 vakcīnu devas. Savukārt pirmdien Valsts asinsdonoru centrā nogādāta arī otrā piegādes krava ar 13 650 vakcīnas devām.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Latvija pieteikusies kopumā 97 500 vakcīnas Comirnaty devām, ar ko pietiktu 48 750 personu vakcinācijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas