Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meklēs risinājumus, lai nepieļautu bērnu piespiedu izsēdināšanu no sabiedriskā transporta

Iekšlietu ministrija (IeM) meklēs risinājumus, lai nepieļautu bērnu piespiedu izsēdināšanu no sabiedriskā transporta, aģentūra LETA noskaidroja IeM.

8.martā, plkst.10 IeM rīkos sanāksmi, kurā piedalīsies ar transporta nozari un tās uzraudzību saistīto iestāžu pārstāvji, lai rastu konkrētus risinājumus ar bērnu drošību saistītajos jautājumos. Sanāksmē aicināti piedalīties pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas lielo pilsētu asociācijas, Valsts policijas, Autotransporta direkcijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Rīgas Satiksmes.

IeM parlamentārā sekretāre Evika Siliņa norāda, ka bērnu piespiedu izsēdināšanu no sabiedriskā transporta ir nopietns apdraudējums bērnu drošībai, kas var radīt smagas sekas.

IeM aicina pasažieru pārvadātājus, sabiedriskā transporta vadītājus un kontrolierus nodrošināt bērniem drošu pārvietošanos un nepieļaut jebkādu apdraudējumu bērna drošībai. Bērna drošība un bērnam droši apstākļi vienmēr ir prioritāri attiecībā ar citām interesēm, tajā skaitā pārvadātāju interesēm.

Jau ziņots, ka jautājums par autobusa šoferu atbildību aktualizējās pēc tam, kad pagājušajā vasarā Grobiņas novadā mežā atrasts miris piecus gadus vecais Ivans Berladins.

Zēns no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā. Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns 11.jūlijā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Tikmēr Jēkabpils ziņu portāls Radio1.lv šogad februārī vēstīja par gadījumu, kad 11 gadus veca meitene tikusi izsēdināta no autobusa, nepagaidot, kamēr bērns somā sameklē un uzrāda biļeti.

Jēkabpils autobusu parka veiktajā pārbaudē konstatēts, ka pārbaudot biļetes, ir bijis gadījums, kad kāda meitene nav varējusi atrast biļeti un viņa aicināta to meklēt, kamēr atrod. Neviens bērnam nav sacījis, ka viņam jākāpj laukā vai kā citādi viņai aizrādījis. Šajā gadījumā bērnam nav lūgts pamest autobusu, izkāpt bijusi pašas meitenes izvēle.

Savukārt Salaspils policija nesen nolēmusi nesākt kriminālprocesu par gadījumu, kad no autobusa izsēdināts maršrutus sajaucis 11 gadus vecs puika.

8.janvārī Salaspils iecirknī no kādas sievietes saņemts iesniegums par iespējamām prettiesiskām darbībām pret viņas nepilngadīgo dēlu no uzņēmuma Galss Buss autobusa vadītāja puses maršrutā Rīga - Saulkalne. Māte lūdza sākt kriminālprocesu un saukt vainīgo personu pie kriminālatbildības par atstāšanu bez palīdzības.

Top komentāri

oma
o
Kā tad, varētu pieņemt saistošos noteikumus, ka darba laikā ieteicams saglabāt cilvēcību, līdzjūtību un veselo saprātu.
Ta nu gan
T
Risinājums vienkāršs- katram pārcentīgam kontrolierim, kas grib izsēdināt bērnu, būtu pienākums izsaukt bāriņtiesu vai policiju, lai tā izzauc bāriņtiesu. Ātri tā pārcentības slimība pārietu.
>:-)
&
Kādās elles čuhņās ,sīkie vēl nebrauc par brīvu ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas