Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdībai plāno dot tiesības vairākkārtīgi lemt par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja grozījumus likumā Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli, paredzot Ministru kabinetam tiesības vairākkārtīgi lemt par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu. Patlaban likums paredz, ka nepieciešamības gadījumā Ministru kabinetam ir tiesības vienu reizi pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.

Savukārt ar likuma grozījumiem paredzēts noteikt, ka Ministru kabinetam būs tiesības vairākkārtīgi lemt par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu.

Gala lēmums par likuma izmaiņām vēl būs jāpieņem Saeimai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka šis jautājums tiks risināts jaunnedēļ.

"Ir izskanējuši dažādi varianti. Trīs mēneši patlaban  ir maksimāli likumiski atļautais termiņš," skaidroja politiķis.

Saeima šodien tāpat izskatīšanai komisijā nodeva opozīcijas deputātu rosinātos grozījumus minētajā likumā, tāpat piedāvājot dot tiesības valdībai vairākkārtīgi lemt par ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu.

Iepriekš Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs aģentūrai LETA atzina, ka politiķi patlaban ir iesaistījušies diskusijā par ārkārtējās situācijas pagarinājuma termiņu, vērtējot, vai tas būtu jāpagarina uz trim mēnešiem, kā to paredz likums, vai tomēr būtu jāizvēlas cits periods.

"Es atturētos no skaidras pozīcijas, vai uz trīs mēnešiem vai uz īsāku termiņu būtu jāpagarina valstī izsludinātā ārkārtējā situācija. Tiek izsvērti visi par un pret - kā salāgot iedzīvotāju drošību, lai pandēmijas sekas tiktu maksimāli mazinātas, vienlaikus balansējot ar ekonomikas aktivitātes nemazināšanu, lai pārsteidzīgu risinājumu dēļ ekonomiskie procesi neapstātos," uzsvēra Jurašs.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš bija paudusi viedokli, ka valdība varētu lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties. Viņa tika pieļāvusi, ka pagarinājums varētu būt uz trim mēnešiem ar iespēju valdībai to jebkurā brīdī pārtraukt, ja situācija uzlabojas.

Savukārt partija KPV LV trešdien mudināja Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ārkārtējo situāciju pagarināt pakāpeniski un ar vairākiem lēmumiem, izvērtējot aktuālo situāciju, nevis uzreiz uz trim mēnešiem.

Kā aģentūrai LETA pauda KPV LV Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, lai varētu īstenot šo pieeju, nepieciešams veikt grozījumus likumā Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli, nosakot tiesības Ministru kabinetam vairākkārtīgi lemt par izņēmuma stāvokļa pagarināšanu. 

Patlaban ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā izsludināta līdz 14.aprīlim.

pievienota 5.-7.rindkopa

Top komentāri

Patlabanlikumsparedz
P
ka likumus sacer un pieņem nekompetenti sapņotāji, kuri nav atraduši sev vietu nevienā nopietnā jomā. Ar atsevišķiem izņēmumiem, protams.
Izbeigt šo trakošanu
I
Beidziet muļķoties ar pagarināšanu. Statistika rāda, ka gan mums, gan Eiropā, pat Itālijā, kā arī ASV un Ķīnā nav vairāk par 1 inficētu cilvēku uz 5-10 tūkstošiem iedzīvotāju. Ķīnā tas skaitlis vispār ir 1-2 cilvēki uz 1 miljonu.Jāatsāk strādāt, ievērojot higiēnu un saskarsmi. Daudzas iestādes, veikali strādā, tātad var un vajag.Ja tā turpināsim, tad valsts vairs finansiāli nespēs atkopties.
Baiļu vīruss ir iesēts galvās
B
un to, ko tas izdarīs, neviens Covid nespēj.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas