Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Murjāņu Sporta ģimnāzijā vadības maiņa

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora amatu konkursa komisija par piemērotāko kandidāti atzinusi Ingrīdu Amantovu, kura darbu šajā amatā sāks tuvākajā laikā, portālam Diena.lv pavēstīja ministrijā. 

Atklātajā konkursā uz Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora amatu kopumā tika saņemti septiņi pieteikumi.

Amantova Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (tagad - Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija) ieguvusi augstāko profesionālo izglītību sporta pedagogs un ārstnieciskās vingrošanas metodiķis, bet Latvijas Universitātē ieguvusi bakalaura grādu pirmsskolas izglītībā un maģistra grādu izglītības zinātnes un vadības programmā. 

Amantova kopš 2002.gada ir Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienības Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skola vadītāja un trenere, kā arī Rīgas 46. un Kamolītis pirmskolas izglītība iestāžu sporta pedagogs. Patlaban I.Amantova ir arī Ropažu novadu domes deputāte un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja. Agrāk ir strādājusi par sporta skolotāju Rīgas 69.vidusskolā.

Amantova ir bijusī latviešu kamaniņu braucēja un ir olimpisko spēļu laureāte kamaniņu sportā 1980.gadā Leikplesidā (ASV). 

Lai pretendētu uz Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora  amatu, bija nepieciešama atbilstība Izglītības likumā noteiktajām prasībām un vismaz trīs gadu pieredze darbā vadošā amatā. Tāpat kandidātiem uz šo amatu bija jābūt pedagoģiskā darba stāžam vismaz divi gadi pēdējo desmit gadu laikā un pieredzei sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām un sociālajiem partneriem, kā arī vēlama pieredze publisko iepirkumu organizēšanā vai attīstības projektu īstenošanā.

Tika prasītas zināšanas par Murjāņu Sporta ģimnāzijas darbības pamatvirzieniem un darba specifiku, par izglītības iestādes darbību un sporta nozari reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, teicamas latviešu valodas zināšanas, vismaz divu svešvalodu zināšanas un teicamas komunikācijas, sadarbības un prezentācijas prasmes. Pretendentiem bija jāiesniedz pieteikuma vēstuli, CV un redzējumu par Murjāņu Sporta ģimnāzijas attīstību turpmāko piecu gadu laikā, kā arī izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas.

Lai izvērtētu pretendentu atbilstību amatam, konkursa komisija 2.kārtā rīkoja intervijas ar pretendentiem, bet trīs labākie Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora amata kandidāti  konkursa 3.kārtā skolas telpās prezentēja savu redzējumu par izglītības iestādes attīstību turpmākajos piecos gados. Uz tikšanos tika aicināti ieinteresēto sporta organizāciju pārstāvji, tai skaitā Murjāņu Sporta ģimnāzijā pārstāvēto sporta veidu federāciju pārstāvji,  ģimnāzijas atbildīgie darbinieki un vecāku padomes pārstāvis, Murjāņu līgas pārstāvis,  Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas