Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā atkal kļūs siltāks

Tuvākajās dienās Latvijā ienāks aukstas gaisa masas, bet nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā atkal kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra būs negatīva un tikai dienas gaišajās stundās daļā teritorijas tā paaugstināsies pāris grādus virs nulles, savukārt, sākot no nākamās nedēļas vidus, Latviju sasniegs gaisa masas no rietumiem, kas atnesīs siltāku, vējaināku un nokrišņiem bagātāku laiku.

Piektdien laika apstākļus noteiks neliels augsta spiediena atzars. Naktī mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un tikai atsevišķos rajonos gaidāms sniegs, Vidzemes dienvidrietumos sniega segas biezums palielināsies par dažiem centimetriem. Gaiss atdzisīs līdz -5, -10 grādiem, Kurzemē un Vidzemes piekrastē - līdz 0, -5 grādiem. Dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas dienas pirmajā pusē austrumos, bet pēcpusdienā arī rietumos nesīs sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu un lietu. Maksimālā gaisa temperatūra dienā gaidāma 0, -3 grādi, bet jūras piekrastē līdz +3 grādiem.

Sestdien laiks būs mākoņains un daudzviet snigs. Kurzemes piekrastē gaidāms arī slapjš sniegs, lietus, palaikam Kurzemē snigs intensīvi, līdz ar to vietām sniega segas biezums palielināsies par diviem līdz četriem centimetriem. Ceļi būs slideni, iespējama neliela apledojuma veidošanās.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē būs nedaudz stiprāks, brāzmās sasniedzot 15 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +1, -4, valsts austrumos -5, -10 grādu robežās, savukārt, dienā gaiss iesils līdz -2, +3 grādiem, valsts rietumos veidojoties atkusnim.

Svētdien nokrišņu daudzums mazināsies - tikai naktī vietām gaidāms sniegs, savukārt diena paies bez būtiskiem nokrišņiem visā valstī. Naktī vēl pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas dienas laikā pierims. Gaisa temperatūra visas diennakts laikā pieturēsies -1, -6 grādu robežās.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē virs Latvijas vēl atradīsies aukstas gaisa masas. Gan pirmdien, gan otrdien gaisa temperatūra būs zem nulles - naktīs termometra stabiņš var noslīdēt līdz -10, -12 grādu atzīmei. Pūtīs lēns vējš, kas otrdien iegriezīsies no dienvidu puses. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Naktī uz trešdienu no rietumiem valstī ieplūdīs siltāka gaisa masa, kas atnesīs vējainu un nokrišņiem bagātu laiku. Vējš pārsvarā pūtīs no rietumiem un pastiprināsies, vietām brāzmās sasniedzot pat 20-21 m/s. Palaikam līs un snigs.

Kā atzīmē sinoptiķi, pēc pašreizējam prognozēm spriežot, atkusnis nebūs ilgstošs un jau nākamajās brīvdienās valstī no ziemeļiem ieplūdīs aukstākas gaisa masas un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas